Čokoládový koláč: Príprava trvá len 7 minút a nepotrebujete váhu ani odmerku. Postačí vám obyčajný hrnček

Lucia Mužlová

coolinarika.com

Tzv. „hrnčekové koláče“ sú podľa mňa najlepšie a najjednoduchšie. Kto by nemal rád tú ľahkosť, s ktorou vysypáva všetko z jedného hrnčeka, potom sa cesto dobre pomieša a v podstate máme hotovo? Dnes mám pre vás čokoládový koláč, ktorý sa oplatí napríklad vtedy, ak má prísť nečakaná návšteva alebo máte jednoducho chuť na niečo sladké.

kolaccoko1
coolinarika.com

Budeme potrebovať:

1 hrnček cukru

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček mletých orechov

1 hrnček kyslej smotany

1/2 hrnčeka kakaa

4 vajíčka

1 balíček vanilkového cukru

1 balíček prášku do pečiva

čokoláda na polevu

Postup:

Vo veľkej miske si zmiešame všetky suroviny, ja miešam pomocou mixéru, čo moju prácu ešte urýchli. Je jedno, v akom poradí suroviny dáte do misky, ja idem väčšinou po poradí. Následne cesto vylejeme na plech, ktorý sme si predtým vymastili maslom či olejom a vysypali múkou.

Celý koláč pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov Celzia približne 40 minút. To, či je hotový, zistíte klasicky dreveným špáradlom.

Na záver koláč polejte rozpustenou čokoládou, prípadne si pripravte jednu z týchto čokoládových polev, ktoré vám pri krájaní nepopraskajú. Dobrú chuť.

kolaccoko2
coolinarika.com

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), coolinarika.com

 

Najnovšie články