Jednoduchá a zdravá kakaovo-tvarohová roláda: Z týchto pár surovín vyčarujete hotový zázrak

Lucia Mužlová

fitshaker.sk

Elegantný dezert len z pár surovín, ktorý hravo zvládne aj cukrár začiatočník. Ak očakávate návštevu, touto roládou im vyrazíte chuťové kanáliky. A čo viac, roláda je bezlepková, pretože neobsahuje ani gram múky, nádherne voňavá po čokoláde a vďaka porcii tvarohu plná bielkovín. Zdravý dezert ako sa patrí! Presvedčte sa na vlastný jazyk.

rolada21
fitshaker.sk

Čo budeme potrebovať?

Na cesto:

  • 4 väčšie alebo 5 menších vajíčok
  • pol šálky trstinového alebo kokosového cukru
  • 2 lyžice kakaa

Na plnku:

  • 250 g mäkkého tvarohu alebo mascarpone
  • 2 lyžice javorového sirupu alebo iného sladidla
  • 1 banán
  • veľkú hrsť čučoriedok alebo iného bobuľovitého ovocia

Na polevu:

  • 40 – 50 g horkej čokolády s min. 70 % podielom kakaa
  • 2 lyžičky kokosového oleja

Ako budeme postupovať?

Cukor si vymiešame so žĺtkami. Z bielkov vyšľaháme sneh a do neho opatrne primiešame žĺtkovú penu. Prisypeme kakao a jemne premiešame. Plech na pečenie vyložíme papierom a vysypeme kakaom. Vylejeme naň cesto a snažíme sa ho rovnomerne rozotrieť, aby sme dostali tvar obdĺžnika. Pečieme pri 180 stupňoch asi 10 – 12 minút.

rolada5
fitshaker.sk

Po vytiahnutí cesto aj s papierom na pečenie zrolujeme pomocou vlhkej utierky do tvaru rolády a takto necháme vychladnúť. Vychladnuté cesto ľahko odlepíme od papiera na pečenie.

Pripravíme si plnku. Vymiešame tvaroh s javorovým sirupom a rozmačkaným banánom. Cesto rozprestrieme. Do polky potrieme plnkou (viac nie, lebo nám bude pri rolovaní vytekať), pridáme čerstvé alebo mrazené čučoriedky a opatrne zavinieme.

rolada1
fitshaker.sk

Roztopíme si čokoládu s kokosovým tukom. Vrch rolády potrieme horúcou čokoládovou polevou a ozdobíme ovocím. Necháme asi 2 hodiny v chladničke stuhnúť a podávame. Sladký deň, priatelia!

Tento článok vznikol v spolupráci so stránkou fitshaker.sk

zdroj: babskeveci.sk, fitshaker.sk

Najnovšie články