3-dňový detox tela s jedálničkom: Konečne sa mi podarilo naštartovať metabolizmus a schudnúť o jednu veľkosť

Lucia Mužlová Zdravie

Foto: instagram/pexels

Počuli sme už milión overených rád, receptov, detoxikačných plánov a skúsili mnoho diét. Niečo pomohlo viac, niečo menej a niektoré diéty vôbec. Ro Huntriss je uznávanou dietologičkou a blogerkou. Je nielen poradkyňou v oblasti spaľovania tukov, ale aj expertkou na celosvetovo známy plán na chudnutie TerriAnn 123 Diet Plan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ro Huntriss (@dietitianro) on

Ak sa rozhodneme pre tento plán, hrozia nejaké riziká?

Detox je veľmi nízko kalorický, a má málo karbohydrátov. To znamená, že pre dlhodobé používanie nie je nutrične dosť vyvážený, ale ako detox organizmu od nečistôt počas troch dní ho odborníčka vrelo odporúča všetkým, okrem tehotných a dojčiacich žien. U ľudí trpiacich cukrovkou je potrebné sa porozprávať s lekárom.

Pomôže nám náš detox pri chudnutí?

Ľudia, ktorí sa rozhodnú pre tento detox stratia na váhe z dvoch dôvodov. V prvom rade, príjem kalórií bude omnoho nižší ako obvykle, takže telo bude čerpať zo zásob, a v druhom rade eliminovaním karbohydrátov v strave sa z tela uvoľňuje voda, čo krásne prispieva k úbytku na váhe.

Podporuje tento detox dlhodobé zdravé stravovacie návyky?

Popravde nie. Detox ako tento nie je dlhodobo zdraviu prospešný. Je ale veľmi účinný pre prečistenie a nakopnutie organizmu, čo môže jednoznačne viesť k budúcemu zdravému stravovaniu a zdravému životnému štýlu, je to len na vás.

3-dňová detoxikačná kúra:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ro Huntriss (@dietitianro) on

Raňajky sú vždy na báze teplej vody s citrónom nasledované osviežujúcim zeleným džúsom prospešným nielen pre pečeň. Ďalej nasleduje sýty olovrant, srdcu prospešný obed vo forme polievky a nakoniec zdravá a vysoko nutričná večera. Ak by ste sa ale počas dňa cítili veľmi hladní, dajte si pohár vody s citrónom a takisto je povolená extra miska polievky. A hlavne, nezabúdajte vypiť aspoň 2-3 litre vody denne.

DEŇ PRVÝ 

Raňajky:

-pohár teplej vody s citrónom

Smoothie: väčšia uhorka, hruška, hrsť čerstvého špenátu, hrsť petržlenovej vňate, šťava z polovice citróna, pol čajovej lyžičky nastrúhaného zázvoru- všetko spolu zmixujeme a vypijeme.

Desiata:

1 čajová lyžička chia semienok, 250 ml kokosového mlieka, hrsť malín, 1 banán – rozmixovať a vypiť.

Obed:

Hráškovo mätová polievka: 1 cibuľu, 1 zeler a 1 mrkvu zalejeme 300 ml zeleninového vývaru. Pridáme 200 g zeleného hrášku a za hrsť sviežej mäty. Nakoniec pridáme lyžicu kyslej smotany, zmixujeme na krém a podávame.

Večera:

Kúsok tresky posypeme drveným muškátovým orieškom a drvenou škoricou. Pokvapkáme šťavou z polovice citróna, zabalíme do alobalu a pečieme v rúre. Podávame s neobmedzeným množstvom napareného mladého zeleného hrášku a kelu.

DEŇ DRUHÝ:

Foto: pixabay

Raňajky:

-pohár teplej vody s citrónom

jablko, za hrsť čínskej kapusty, polovica hlavy brokolice, za hrsť kelu- všetko spolu zmixujeme a vypijeme.

Desiata:

lyžica kešu orechov, 250 ml kokosového mlieka, hrsť jahôd, hrsť čučoriedok- všetko spolu zmixujeme a vypijeme.

Obed:

1 červenú cibuľu, strúčik cesnaku, 170 g maslovej tekvice a 1 väčšiu paradajku vložíme do zapekacej misy. Posypeme koriandrom, horčičným semienkom, rascou a kurkumou, pečieme do mäkka. Po upečení zalejeme 300 ml zeleninového vývaru a najemno vymixujeme, následne podávame.

Večera:

Foto: pexels

100 g tofu osmažíme na jednej lyžici kokosového oleja. Pridáme červenú cibuľu, rozdrvený strúčik cesnaku, pol lyžičky nastrúhaného zázvoru, 100 g kukurice, 150 g zeleného hrášku, 1 nakrájanú červenú papriku. Podusíme a pridáme trošku sójovej omáčky a hrsť koriandru. Chvíľu podusíme a podávame s napareným karfiolom.

DEŇ TRETÍ:

Raňajky:

-pohár teplej vody s citrónom

malé prezreté avokádo, šťava z pomaranča, šťava z polovice citróna, väčšia uhorka, hrsť špenátu, hrsť žeruchy alebo petržlenu – všetko spolu zmixujeme a vypijeme.

Desiata:

1 lyžica rôznych orechov, 250 ml kokosového mlieka, hrsť nakrájaného ananásu, hrsť jahôd – všetko spolu zmixujeme a vypijeme.

Obed:

Foto: pexels

Cibuľu, polovicu sladkého zemiaku, 3 mrkvy a 1 väčšiu paradajku zalejeme 300 ml zeleninového vývaru a povaríme domäkka. Pred dovarením pridáme koriander, odstavíme a vymixujeme do kaše, následne podávame.

Večera:

1 plátok lososa potrieme sójovou omáčkou a nastrúhaným zázvorom následne upečieme v rúre. Po upečení podávame s pečenými paradajkami, napareným špenátom a farebnou paprikou.

0
Komentovať (0)