3 tipy na čokoládovú polevu, vďaka ktorým sa vám už nikdy pri krájaní nepoláme

Poznáme to asi všetky. Spokojnosť s koláčom či tortou, ktoré sme vytvorili, nás odpálila do výšin. Pochválil nás manžel, decká sa tešia a vy už čakáte na hostí, ktorí sa majú zastaviť na poobednú kávičku a koláčik. Čo sa však stane. Ideme krájať výtvor, na ktorom je čokoládová poleva, čo nie vždy dopadne dobre. Hoci si nôž namočíme v horúcej vode, čokoládová poleva popuká. Nadšenie je preč, na rad prichádza stres z toho, ako ideme výrobok servírovať. S týmito tipmi sa vám to už nikdy nestane.

Tip číslo jedna

cokoladovapoleva1
ourbestbites.com

100 gramov masla

3 lyžice kakaa

1 lyžica hladkej múky

1/2 lyžice práškového cukru

5 lyžíc mlieka

vanilkový extrakt

Postup:

Do hrnca dáme 50 gramov masla, kakao, hladkú múku, cukor a mlieko. Zmes privedieme do varu a neustále miešame. Keď je hmota rozpustená, pridáme ešte 50 gramov masla a vanilkový extrakt. Ak sa nám zdá hmota príliš hustá, pridáme trošku mlieka.

Tip číslo dva

cokoladovapoleva2
abountifulkitchen.com

150 gramov horkej čokolády

1 lyžica kakaa

1 hrnček cukru

0,5 šálky vody

Postup:

Vo vodnom kúpeli si roztopíme 150 gramov kvalitnej horkej čokolády a pridáme cukor, kakao a vodu. Zmes ohrievame na miernom plameni až kým nezhustne.

Tip číslo tri

cokoladovapoleva3
americastestkitchen.com

125 ml smotany na šľahanie

125 gramov čokolády

Postup:

Smotanu na šľahanie si vylejeme do hrnca a ohrievame ju na miernom plameni. Dávajte si ale pozor, aby ste ju nepriviedli k varu. Vtedy sa stane to, že smotana dostatočne nestuhne. Teplú smotanu odstavíme bokom a nalámeme do nej čokoládu. Miešaním sa čokoláda rozpustí a keď bude mať izbovú teplotu, môžete ju navrstviť na koláč.

Ako pripravujete polevu vy? Máte nejaké osvedčené tipy? Dajte nám vedieť v komentároch.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), vk.com

Zadajte Váš e-mail, a my Vám pošleme elektronickú knihu ZDARMA!

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov