Všetci robíme túto jednu chybu! Toto je jediný spôsob, ako by ste mali rozmrazovať kura

Lucia Mužlová

Ako iste viete, najzdravšie a najlepšie je pripraviť kurča keď je čerstvé. Niekedy nám však nejaké časti ostanú, prípadne z dôvodu našich každodenných povinností kurča dávame do mrazničky. Kuracie mäso sa zmrazí pomerne rýchlo, no rozmrazuje sa dlhší čas.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vedeli ste však, ako ho správne rozmraziť?

Niekedy som zvykla kuracie mäso rozmrazovať v teplej vode. Bolo to rýchle a praktické. Toto však vôbec nie je správne a dokonca nebudete veriť, no lepšie urobíte, ak ho rozmrazíte v mikrovlnke.

Ak máte viac času, prípadne chcete predísť rôznym negatívnym vplyvom, mali by ste kurča rozmrazovať v chladničke. To znamená, že mäso si vyberieme radšej deň predtým, ako ho chceme pripravovať a vložíme ho do chladničky, kde sa rozmrazí pomaly, no pri chladnejšej teplote a teda nehrozí, že by sa skazilo.

Ak už sa rozhodnete kura rozmrazovať vo vode, nikdy to nerobte v teplej, prípadne horúcej. Kura dajte v obale alebo v sáčku do studenej vody, ktorú by ste ale mali meniť každých 30 minút.

Rozmrazovanie pri izbovej teplote dokonca vôbec nie je správne a dobré. Mäso stráca na kvalite! Riskujete, že bude infikované rôznymi baktériami, ktoré sa veľmi rýchlo množia a to najmä, keď je vonku leto a teplo.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), healthylifetricks.com

Najnovšie články