Všetci robíme túto jednu chybu! Toto je jediný spôsob, ako by ste mali rozmrazovať kura

Ako iste viete, najzdravšie a najlepšie je pripraviť kurča keď je čerstvé. Niekedy nám však nejaké časti ostanú, prípadne z dôvodu našich každodenných povinností kurča dávame do mrazničky. Kuracie mäso sa zmrazí pomerne rýchlo, no rozmrazuje sa dlhší čas.

Vedeli ste však, ako ho správne rozmraziť?

Niekedy som zvykla kuracie mäso rozmrazovať v teplej vode. Bolo to rýchle a praktické. Toto však vôbec nie je správne a dokonca nebudete veriť, no lepšie urobíte, ak ho rozmrazíte v mikrovlnke.

Ak máte viac času, prípadne chcete predísť rôznym negatívnym vplyvom, mali by ste kurča rozmrazovať v chladničke. To znamená, že mäso si vyberieme radšej deň predtým, ako ho chceme pripravovať a vložíme ho do chladničky, kde sa rozmrazí pomaly, no pri chladnejšej teplote a teda nehrozí, že by sa skazilo.

Ak už sa rozhodnete kura rozmrazovať vo vode, nikdy to nerobte v teplej, prípadne horúcej. Kura dajte v obale alebo v sáčku do studenej vody, ktorú by ste ale mali meniť každých 30 minút.

Rozmrazovanie pri izbovej teplote dokonca vôbec nie je správne a dobré. Mäso stráca na kvalite! Riskujete, že bude infikované rôznymi baktériami, ktoré sa veľmi rýchlo množia a to najmä, keď je vonku leto a teplo.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), healthylifetricks.com

Zadajte Váš e-mail, a my Vám pošleme elektronickú knihu ZDARMA!


Komentáre

komentárov