Bagetu prekrojila, potrela cesnakovým maslom a pridala mozarellu a paradajky. Lepšiu vec pre svoju návštevu nevymyslíte

Lucia Mužlová

Keď sa povie Taliansko, mnohí z nás si spomenú práve na taliansku kuchyňu. Pravá talianska pizza či špagety na rôzne spôsoby, to je to, čo si tam vždy radi objednáme. Dnes som pre vás pripravila recept na voňavé bagety „caprese“, ktoré sú vhodné na večeru, no aj pre každú hladnú návštevu.

Nezabudnite, že začína sezóna cukiet a tekvíc. Pripravili sme pre vás skvelý recept na cuketu plnenú mäsom. Hitom tejto jesene je aj skvelá krémová hokkaido polievka.

caprese1
genial.guru

Budete potrebovať:

bagetu, najlepšie rustikálnu

maslo

prelisovaný cesnak

soľ, korenie

mozarella

balsamiko

paradajky

čerstvá bazalka

Postup:

Rúru si predherejeme na 200 stupňov Celzia. V miske si zmiešame maslo s prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme.

caprese2
genial.guru

Bagetu si prekrojíme a položíme na plech. Natrieme ju cesnakovým maslom.

caprese3
genial.guru

Na bagetu dáme mozarellu a pečieme v rúre cca 10 minút, kým sa mozzarela trochu neroztopí.

caprese4
genial.guru

Bagety vyberte z rúry a na vrch poukladajte paradajky, bazalku, pokvapkajte balsamikom a osoľte a okoreňte. Ak chcete, aby bol celý pokrm teplý, môžete ho ešte 5 minút piecť. Podávať ho však môžete aj bez extra pečenia.

caprese5
genial.guru

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), genial.guru

Najnovšie články