Balíte jedlo do alobalu? Toto je dôvod, prečo by ste s tým mali okamžite prestať

Kristína Hagarová Návody

Foto: piqsels

Hliníková fólia je stálym produktom takmer každej domácnosti. Mnohí ľudia do neho balia šunky a salámy, niektorí nimi zase prikrývajú zvyšky.

Je jasné, že vždy je lepšie použiť veko ako alobal. Ako uvádza portál Tips and Tricks, alobal je často využívaný hlavne pri pečení alebo grilovaní. Aj keď mnohí ľudia jednoducho natiahnu alobal na zvyšky jedla a odložia do chladničky, nie je to úplne vhodné. Dôvod je pritom jednoduchý. Alobal totižto prepúšťa veľa vzduchu a veľa vzduchu v nádobe aj zostáva.

Pozor na vzduch a baktérie

Keď sa k jedlu dostane vzduch, podporuje to tvorenie a množenie baktérií. Okrem toho jedlo nebude na druhý deň rovnako dobré a tiež sa oveľa rýchlejšie pokazí, ako keď ho zabalíte napríklad do fólie alebo prikryjete príslušným vekom. Je dôležité, aby sa hlavne k potravinám nedostal vzduch. To uchráni jedlo nielen pred baktériami, ale aj pred zápachom.

Ak máte veľa jedla a nie ste si istý, že ho zvládnete do niekoľkých dní zjesť, skúste ho dať do mrazničky a v prípade potreby ho vytiahnete a ušetríte si aj varenie. Dávajte si však pozor, aby ste ho aj tam nenechali príliš dlho.

0
Komentovať (0)

Dnes by ste nemali premeškať: