Často sa mi stávalo, že po uvarení bolo mäso suché a tvrdšie. Potom som prišla na tento skvelý trik, ktorý je úplne zadarmo a naozaj funguje


Aj vy občas po nákupe doma zistíte, že kus mäsa, ktorý ste kúpili, je trochu tvrdší a bojíte sa, že tým skazíte celý nedeľný obed? Dnes vám prezradíme trik, vďaka ktorému „povolí“ aj ten najtvrdší oriešok. Mäso bude jemné a krásne mäkké. Toto nie je len novodobý problém našej spoločnosti. S tvrdým mäsom sa stretávajú napríklad aj Masajovia, ktorí pokladajú mäso na mravenisko, pretože kyselina mravčia je skvelé zmäkčovadlo.

maso1
sovkusom.ru

Samozrejme, toto nie je naša rada. Veď dokážete si predstaviť gazdinku v záhrade pri mravenisku s kusom mäsa? Zrejme by sme si mysleli, že sa zbláznila. My budeme potrebovať len mäso a soľ.

Ako na to?

Poradí nám profesionálny šéf kuchár, ktorý tento trik využíva už niekoľko rokov a dokonca hovorí, že mäso bude také mäkké ako „filet mignon“, čo je to najjemnejšie mäso, aké môžete mať.

Mäso si položíme na čistú a suchú panvicu. Posypeme ho po celej dĺžke morskou alebo himalájskou soľou. Mäso necháme odpočívať. Doba odpočinku sa líši od hrúbky mäsa. Ak má hrúbku 2,5 cm, necháme ho odpočívať hodinu. Ak má mäso hrúbku napríklad 7,5 cm, necháme ho odpočívať tri hodiny. Trpezlivosť je v tomto prípade dôležitá.

maso2
sovkusom.ru

Soľ má „čarovné“ účinky. Dokáže z mäsa vytiahnuť prebytočnú vlhkosť a to znamená, že mäso je jemnejšie a pružnejšie. Následne musíme mäso umyť pod studenou tečúcou vodou.

maso3
sovkusom.ru

Soľ vytiahne prebytočnú vlhkosť z mäsa pri marinovaní, čo je dôvod, že mäso bude jemné a pružné pri rovnakom čase. Teraz nastal čas, aby sme umyli soľ z mäsa. Podržte mäso pod tečúcou vodou, kým nezmizne všetka soľ.

Na obrázku môžete vidieť rozdiel medzi nasoleným a nenasoleným mäsom. To je rozdiel však?

maso4
sovkusom.ru

Teraz už môžete dať mäsko piecť na panvicu. Okoreníme ho, osolíme a pripravíme tak, ako ho máme najradšej. Mäso bude chutné, jemné a hlavne šťavnaté.

mso5
sovkusom.ru

Skvelá rada však? Tento trik so soľou používajú vynikajúci svetový šéfkuchári po celom svete. Samozrejme základ je mať aj kvalitné mäso, najlepšie zakúpené v mäsiarstve alebo priamo na farme. Funguje to však na akýkoľvek druh mäsa.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sovkusom.ru

Viac skvelých návodov nájdete TU.


Komentáre

komentárov