Často som rybu nedopiekla alebo bola „gumená“. Vďaka týmto tipom viem teraz pripraviť rybu ako z luxusnej reštaurácie


Môžeme sa nazdávať, že príprava ryby je jeden z najjednoduchších postupov. Ryba je upečená doslova behom pár minút, no aj tak sa nemusí vždy podariť. Príliš spálená na povrchu a nedopečená vo vnútri alebo takzvaná gumená chuť ryby nie sú práve najlahodnejším obedom. Stačí, že si zapamätáte nasledujúce tipy, ktoré sa vám budú hodiť pri príprave rýb a odteraz budete servírovať len ukážkové kulinárske nebíčko na tanieri. 

Možno sa vám už stalo, že sa vám ryba pri jej pečení prilepila k panvici alebo bola príliš suchá či nedopečená. Stačí chvíľka nepozornosti a chutný obed je zničený. Zabudnite na takýto katastrofický scenár vďaka nasledujúcim tipom. Odteraz si budete pochutnávať na šťavnatej rybe ako z prímorskej reštaurácie.

Ako na to?

Základom je rybu zvnútra poriadne vyčistiť, odrezať jej hlavu a rybu dôkladne umyť. Ak sa chystáte piecť väčší druh, pokojne rybu rozdeľte na niekoľko častí, aby ste sa vyhli príliš hrubým kusom, ktoré by mohli v strede ostať nedopečené. Ryba sa tak lepšie prepečie a zjednodušíte si jej servírovanie.

sovkusom.ru

Približne 30 minút predtým, ako budete rybu piecť, by ste ju mali nasoliť. Rybu osoľte zo všetkých strán a soľ pokojne prstami do ryby povtierajte. Nechajte ju odležať pol hodinu, aby ryba soľ dobre absorbovala. Dochutiť ju môžete aj zázvorom, tymianom, čiernym korením, kurkumou alebo šafranom, rascou či kardamonom.

Pred vysmážaním rybu obaľte v hladkej múke. Ak máte viac kusov a chcete ušetriť čas či zachovať čistejšiu kuchyňu, pomôžte si igelitovým vreckom. Do vrecka nasypte múku, vhoďte doň ryby a zatraste.

sovkusom.ru

Následne si na panvici rozohrejte olej. Nemusíte ním šetriť a použite aspoň 4 polievkové lyžice rastlinného oleja. Ak by ste dali oleja málo, ryba by sa mohla pripáliť k panvici. Predtým, než na panvicu uložíte rybu musí byť olej skutočne rozpálený.

Častou chybou je i zakrývanie panvice pokrievkou. Tomu by ste sa mali rozhodne vyhnúť, ryba sa môže stať „gumenou“.

Na upečenie ryby stačí skutočne len zopár minút z každej strany. Plameň by mal byť na miernom stupni a keď je ryba zlatohnedá, môžete ju otočiť. Tesne pred jej dopečením na ňu môžete položiť plátok čerstvého masla a pokvapkať ju citrónovou šťavou.

pixabay.com

Následne ju môžete servírovať s ľubovoľnou prílohou. Prajeme vám dobrú chuť!

Pozri aj: Pripálený hrniec či mastnotu na digestore som vyčistila za okamih. Skvelé tipy, ktoré udržia kuchyňu žiarivo čistú!

zdroj: babskeveci.sk (Jana L), sovkusom.ru

 

horoskop-april

Viac skvelých návodov nájdete TU.


Komentáre

komentárov