Čokoládová torta bez múky: Vyskúšajte túto lahodnú čoko tortu, kde dostanete za málo surovín naozaj veľa muziky

Lucia Mužlová

Čokoládové dezerty a torty, to je to, čo má väčšina asi najradšej. Navyše, keď sa v danom dezerte nenachádza múka, potrebujete málo surovín a príprava je nenáročná, máte dopredu vyhraté. Vyskúšajte a ochutnajte túto čokoládovú tortu a verím, že sa zaradí do vašej domácej kuchárky.

cokotorta3
livejournal.com

Tento dezert je mäkkučký s bohatou chuťou čokolády a v ústach sa bude len tak rozpúšťať. Tortu môžete na záver dozdobiť napríklad ovocím alebo šľahačkou, čím ešte vylepšíte jej chuť.

Budete potrebovať:

100 gramov kvalitnej tmavej čokolády

1 polievková lyžica kávy (instantnej)

1 polievková lyžica koňaku alebo brandy

3 vajíčka

50 gramov cukru

100 ml smotany na šľahanie

Postup:

Najskôr si vo vodnom kúpeli (prípadne v mikrovlnke) rozpustíme čokoládu. Pridáme k nej kávu (prípadne malé presso) a koňak. Sem-tam čokoládu premiešame až do vychladnutia.

Vajíčka takisto dáme do vodného kúpeľa a za stáleho šľahanie postupne pridávame cukor. Šľaháme minimálne 3 minúty, až kým nám vajíčka s cukrom trochu nezhustnú a nevytvorí sa hustejšia, ale hladká hmota.

cokotorta2
diets.ru

V ďalšej miske si vyšľaháme šľahačku, ktorú následne primiešame k čokoláde. Následne čokoládovú hmotu primiešame k vyšľahaným vajíčkam. Okrúhlu formu si vymažeme maslom alebo vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Tortu pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov a pečieme približne 1 hodinu. Tortu necháme vychladnúť, dozdobíme a podávame. Dobrú chuť.

Tip na záver: Torta sa skvele hodí práve k teplým nápojom ako je káva, čaj či kakao. S teplými malinami a vanilkovou zmrzlinou je ešte lepšia.

Pozri tiež: Úžasná tvarohovo- krémová torta, ktorá z vás urobí kráľovnú zákuskov: Je jemná ako z pravej parížskej cukrárne a pritom ju hravo zvládnete aj vy

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sovkusom.ru

Najnovšie články