Čokoládový koláč: Príprava trvá len 7 minút a nepotrebujete váhu ani odmerku. Postačí vám obyčajný hrnček


Tzv. „hrnčekové koláče“ sú podľa mňa najlepšie a najjednoduchšie. Kto by nemal rád tú ľahkosť, s ktorou vysypáva všetko z jedného hrnčeka, potom sa cesto dobre pomieša a v podstate máme hotovo? Dnes mám pre vás čokoládový koláč, ktorý sa oplatí napríklad vtedy, ak má prísť nečakaná návšteva alebo máte jednoducho chuť na niečo sladké.

kolaccoko1
coolinarika.com

Budeme potrebovať:

1 hrnček cukru

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček mletých orechov

1 hrnček kyslej smotany

1/2 hrnčeka kakaa

4 vajíčka

1 balíček vanilkového cukru

1 balíček prášku do pečiva

čokoláda na polevu

Postup:

Vo veľkej miske si zmiešame všetky suroviny, ja miešam pomocou mixéru, čo moju prácu ešte urýchli. Je jedno, v akom poradí suroviny dáte do misky, ja idem väčšinou po poradí. Následne cesto vylejeme na plech, ktorý sme si predtým vymastili maslom či olejom a vysypali múkou.

Celý koláč pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov Celzia približne 40 minút. To, či je hotový, zistíte klasicky dreveným špáradlom.

Na záver koláč polejte rozpustenou čokoládou, prípadne si pripravte jednu z týchto čokoládových polev, ktoré vám pri krájaní nepopraskajú. Dobrú chuť.

kolaccoko2
coolinarika.com

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), coolinarika.com

 

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov

'); // za telo článku vlož sitelement zónu //content_block.insertAdjacentHTML('afterend',''); // zavolaj sitelement async script //(function(d, t) { var g = d.createElement(t), s = d.getElementsByTagName(t)[0]; g.src = 'https://ad.sitelement.sk/www/delivery/asyncjs.php'; s.parentNode.insertBefore(g, s);}(document, 'script')); }]); _adform.push([vastOrPmpId+'.pmp.success', function() { // použi na testovanie //console.log('great success!'); }]); _adform.push([vastOrPmpId+ '.ad.ready', function() { // použi na testovanie //console.log('ad is ready'); }]); })(window, document, (Adform = window.Adform || {}));