Keď sa naučíte tento jednoduchý recept na majonézu, už nikdy po nej nesiahnete v obchode


Možno si ešte niektorí spomínate na časy, keď sa do šalátov pripravovala domáca majonéza. Neskôr tento trend vystriedali majonézy v skle a myslím si, že vo veľa domácnostiach je to stále tak. Vedeli ste však aká je príprava jednoduchá? Vždy som si myslela, že je to zložité, pracné a jednoducho pohodlnejšie je ísť do obchodu a vybrať si. Objavila som však skvelý recept, dokonca bez cukru a rada sa oň s vami podelím.

majoneza7
dailymail.co.uk

Budete potrebovať:

1 vajíčko

1 lyžičku dijónskej horčice

1 lyžičku citrónovej šťavy

štipku soli

1 hrnček extra panenského olivového oleja

majoneza4
lifewithgreens.com

Postup:

Všetky ingrediencie okrem oleja si vyšľaháme mixérom na najnižších otáčkach. Šľaháme približne 30 sekúnd, kým nám nevznikne spojitá hmota. Pripravíme si extra panenský olivový olej a popri nízkych otáčkach ho postupne prilievame do zmesi. Miešame až kým nezískame hustú a hladkú majonézu.

majoneza1
theguardian.com

Niektorí pridávajú do majonézy aj srvátku. Je to kvôli tomu, že vám potom dlhšie vydrží. Ak ju však nemáte po ruke, nemusíte ju vôbec použiť, ale je potrebné rátať s tým, že majonéza bez srvátky vám v chladničke vydrží maximálne jeden mesiac.

majoneza8
taste.com.au

Majonézu hneď po príprave uložíme v nádobe do chladničky a môžeme konzumovať. Pokiaľ ste predsa len použili srvátku, je potrebné nechať ju odležať aspoň 7 hodín. Majonéza sa hodí do rôznych šalátov, tak ako to všetci dobre poznáme, ale môžete ju použiť aj do rôznych sendvičov a dokonca aj na vajíčka so slaninkou a špargľou.

majoneza5
target.com

Dajte nám vedieť, či ste recept odskúšali, poprípade ak máte nejaké tipy na vylepšenie, podeľte sa o ne v komentároch.

majoneza2
lifewithgreens.com

Zadajte Váš e-mail, a my Vám pošleme elektronickú knihu ZDARMA!

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov