Domáce Kinder mliečne rezy: Keď raz ochutnáte túto pochúťku nielen pre najmenších, už si ich v obchode nekúpite

Lucia Mužlová

Kinder mliečne rezy sú obľúbenou pochúťkou našich najmenších, no priznajme sa, kto z nás by sa aspoň na chvíľu nechcel znovu stať dieťaťom? Do detstva sa môžete vrátiť práve s týmto receptom. Pripravte si Kinder mliečne rezy už dnes, pričom použijete poctivé suroviny. U nás sa po nich len tak zaprášilo.

Budete potrebovať:

Cesto:

4 vajíčka

80 gramov cukru

20 ml mlieka

100 ml oleja

4 polievkové lyžice múky

2 polievkové lyžice kakaa

2 polievkové lyžice medu

1 lyžička prášku do pečiva

Plnka:

50 ml mlieka

20 gramov cukru

100 gramov kondenzovaného mlieka

1 polievková lyžica medu

100 gramov kyslej smotany

12 gramov želatíny

Iný variant náplne:

33% šľahačka

jemný tvaroh

1 vanilkový cukor

Náplň zvoľte podľa chuti a náročnosti. Ak nemáte dostatok času na prvý variant, pokojne si pripravte druhú alternatívu, ktorá je rovnako chutná a dobrá.

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto. Oddelíme si bielka od žĺtkov. V miske si vymiešame žĺtka s cukrom a pridáme kakao, múku a prášok do pečiva. Dobre premiešame.

kinder3
liveinternet.ru

Bielka vyšľaháme do hustej peny a po častiach primiešavame do tmavého cesta.

kinder5
liveinternet.ru

Cesto môžete následne rozdeliť na dve polovice a každú z nich samostatne upiecť. Ja to však robím tak, že nalejem cesto celé, upečiem ho a následne, keď trochu vychladne ho prerežem na dve polovice. Postup je v tomto prípade na vás. Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme na 180 stupňoch približne 20 minút. Pred plnením musí byť cesto vychladnuté, na to nezabúdajte.

kinder6
liveinternet.ru

Medzitým, ako sa cesto pečie, si pripravíme plnku. Zvoľte krém, aký máte najviac radi. My sme pre vás vybrali dve varianty. Pozrime sa na ten prvý. Želatínu namočíme v mlieku a v hrnci postupne zohrievame.

kinder7
liveinternet.ru

Hmota nesmie vrieť, preto máme hrniec vždy na najslabšom ohni. Primiešame kondenzované mlieko a med. Dobre premiešame. Keď nám želatína trochu zhustne, primiešame aj kyslú smotanu a ak je potrebné tak cukor.

kinder8
liveinternet.ru

Pozrime sa na prípravu druhej varianty. Stačí, keď si vyšľaháte smotanu na šľahanie do tuhej šľahačky, pridáte jemný tvaroh a dochutíte medom alebo cukrom.

kinder9
liveinternet.ru

Keď máme cesto vychladnuté a rozdelené na dve polovice, na jednu z nich nanesieme v jednotnej vrstve krém. Ak sa nám zdá, že je cesto suché, pokvapkáme ho najskôr mliekom. Na plnku priložíme druhú vrstvu cesta.

kinder10
liveinternet.ru

Celý koláč dáme do chladničky stuhúť aspoň na hodinku. Nakrájame na pásiky, rezy a môžeme podávať. Skvelá dobrota, ktorá zachutí práve deťom. Dobrú chuť.

kinder11
liveinternet.ru

Pozri tiež: Rýchle pudingové kocky: Recept od mojej kamarátky, ktorý dnes miluje celá moja rodina a pripravujem ho na každú príležitosť

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), liveinternet.ru

Najnovšie články