Fantastické kávové zrná: Stačí zmiešať všetky ingrediencie, vyformovať tvar a za chvíľu ich máte na stole

Lucia Mužlová

coolinarika.com

Vianoce sa blížia, a to znamená, že naše chuťové bunky sa pomaly ale isto pripravujú na všetky možné dobroty. Aké by to boli Vianoce bez tradičných kávových zŕn? Výhodou tejto pochúťky je, že sa nemusí piecť, takže to zvládnete naozaj za pomerne krátky čas. Vyskúšajte tento recept a budete vidieť, že sa stane vašim tradičným každoročným receptom.

kavovezrna4
pinterest.com

Budeme potrebovať:

280 gramov piškót

240 gramov masla

100 gramov práškového cukru

200 gramov mletých orechov

100 gramov nasekaných hrozienok

škorica podľa chuti

8 PL rumu

8 PL kakaa

čokoládová poleva: Vyskúšajte napríklad jeden z týchto postupov.

Postup:

Piškóty si pomelieme alebo vložíme do mikroténového sáčku a podrvíme valčekom. Ku na prášok rozdrveným piškótam pridáme všetky ostatné ingrediencie, takže: zmäknuté maslo, práškový cukor, mleté orechy, hrozienka, škoricu, rum a kakao. Vypracujeme si polotuhé cesto. Z cesta začneme tvarovať kávové zrná.

kavovezrna1
foodinfographics.com

Ja to robím tak, že si v ruke vyšúľam tvar takej menšej placky a pomocou varešky urobím zárez. Kávové zrná naukladáme na plech a necháme ich trochu stuhnúť v chladničke ak je potreba.

Zatiaľ si vo vodnom kúpeli roztopíme 100 gramov čokolády spolu s troškou masla alebo stuženého tuku. Následne obalíme kávové zrná v čokoláde a naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

kavovezrna5
tortelina

Kávové zrná dáme stuhnúť do chladničky, a ak nemáte miesto, dobre im bude aj na balkóne, pretože zima je už v plnom prúde. Na záver ich naukladáme do košíčkov, prípadne si môžete vytvarovať aj guľôčky, ktoré ozdobíte malou čokoládkou v tvare kávového zrnka. Dobrú chuť.

kavovezrna
bakeat350

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

Najnovšie články