Hľadáte alternatívu k vyprážanému štedrovečernému kaprovi? Vyskúšajte tento recept, vďaka ktorému bude krásne chrumkavý

Lucia Mužlová Recepty

fitshaker.sk

Kapor je typická ryba, ktorá na našom štedrovečernom stole nesmie chýbať. Kapra však nemusíme pripraviť len v klasickom trojobale s majonézovým šalátom. Ryby sú vhodným jedlom nielen pri chudnutí, ale svojím zložením zastupujú aj vhodnú formu jedla pri racionálnom stravovaní. A tak tento chutný recept určite využijete aj počas roka.

fitshaker-blog-kapor3
fitshaker.sk

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 4 podkovičky kapra
  • 100 g mandľových lupienkov
  • 2 PL špaldovej múky
  • 1 vajce
  • 100 ml mlieka
  • soľ
  • korenie na ryby
fitshaker-blog-kapor4
fitshaker.sk

Na prílohu:

  • 700 g maslovej tekvice
  • 1 PL masla
  • soľ

Postup:

  1. Tekvicu umyjeme, nakrájame na štvrte, uložíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov, kým nie je tekvica mäkká.
  2. Zatiaľ si pripravíme kapra. Podkovičky umyjeme a osušíme. V tanieri si vymiešame vajce s mliekom a soľou.
  3. V ďalšom tanieri zmiešame mandľové lupienky, ktoré rukou podrvíme na menšie kúsky. Pridáme špaldovú múku a štipku korenia na ryby.
  4. Pripravíme si zapekaciu misu s papierom na pečenie. Kapra najprv namočíme vo vyšľahanom vajíčku a obalíme v zmesi z mandľových lupienkov. Dobre ho pozatláčame, aby sa nám, čo najviac zmesi prilepilo na podkovičky a ukladáme do zapekacej misy.
  5. Na každú podkovičku položíme plátok masla. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 45 minút. V polovičke pečenia kapra opatrne otočíme.
  6. Kým sa kapor pečie, pripravíme si prílohu. Tekvicu polievkovou lyžicou vydlabeme a vložíme do misy. Pridáme lyžicu mäkkého masla, ochutíme soľou a vidličkou roztlačíme na kašu. Môžeme podávať. Dobrú chuť.
fitshaker-blog-kapor5
fitshaker.sk

Tento recept vznikol v spolupráci so stránkou fitshaker.sk

zdroj: babskeveci.sk, fitshaker.sk

0
Komentovať (0)

Dnes by ste nemali premeškať: