Ideálny sezónny recept na cuketové špagety s parmezánom


Sezónu špargle máme zrejme za sebou, no už teraz sa môžeme tešiť na sezónu cukety. Ešte pár slnečných dní a v našich záhradkách čoskoro vyrastú krásne cukety, ktoré sú fantastické najmä na našom tanieri. Cuketa je ideálna zelenina na grilovanie, pečenie, ale aj do cestovín. Vyskúšajte tento skvelý recept, ktorý má navyše málo kalórií a je ideálny do tohoto letného počasia, kedy nechceme byť prejedení. 

cuketovespagety5
curejoy.com

Budete potrebovať:

2 stredné cukety

špagety

2 strúčiky cesnaku

strúhaný parmezán

olivový olej

korenie alebo chilli (najlepšie čerstvo pomleté)

soľ

Postup: 

Cukety si umyjeme a postrúhame na strúhadle, ktoré nám vytvorí dlhšie rezance.

cuketovespagety1
twopeasandtheirpod.com

Cuketové rezance následne dáme do sitka a necháme odkvapkať. Môžeme ich posoliť, aby sa prebytočná voda lepšie uvolnila.

cuketovespagety2
twopeasandtheirpod.com

Do hrnca si dáme variť vodu na špagety a uvaríme ich klasickým spôsobom.

cuketovespagety3
lacuochinasopraffina.com

Na panvicu hodíme malú kocku masla a pretlačený cesnak. Keď cesnak chytí zlatistú farbu, môžeme vložiť cuketu. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Na záver do panvice vložíme uvarené špagety a pridáme približne 3 lyžice olivového oleja.

cuketovespagety4
thescrumptiouspumpkin.com

Cuketové špagety naservírujeme na tanier, môžeme ešte osoliť a okoreniť a posypeme ich čerstvo nastrúhaným parmezánom. Ak máte na balkóne čerstvé bylinky, neváhajte a špagety posypte aj bazalkou, prípadne trochou rozmarínu či oregana.

cuketovespagety6
thescrumptiouspumpkin.com

Naozaj skvelý recept, ktorý vám pripomenie skvelú dovolenku pri mori, aj keď sa možno tento rok nikam nechystáte. Dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

horoskop-marec

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov