Táto jedna vec dokáže prečistiť cievy a pomôže vám udržať ideálny tlak 120 na 80. Len 2-3 lyžičky pred jedlom…


Správne fungovanie krvného obehu a najmä zdravie našich ciev je veľmi dôležité. Veľmi častým problémom je ukladanie tukových látok do stien ciev a na svedomí to má práve cholesterol. Priesvit cien zužujú i soli a následne vzniká ateroskleróza. Ochorenie tepien, ktoré neumožňuje prietok dostatočného množstva krvi, vedie často skrz vysoký krvný tlak k infarktom. Tento strašidelný scenár však môžeme zvrátiť, ak budme viac dbať o svoje zdravie. Len preto, že problém nevidíme, naň nemôžeme zabúdať.

pixabay.com

Ak si porežeme prst alebo vidíme na tele akýsi kožný problém, ihneď sa snažíme všetko vyriešiť. Mnoho závažných „porúch“ organizmu pre nás ale ostáva neviditeľných a dozvieme sa o nich často až v hodine dvanástej. Preto by sme mali dbať o prevenciu a nezabúdať napríklad ani na náš krvný obeh. Prečistiť cievy je pritom veľmi jednoduché a zvládnete to pomocou nasledujúceho receptu.

Cesnak s citrónom

pixabay.com

Na tento recept vám vystačia štyri citróny a štyri malé hlávky cesnaku. Cesnak ošúpte a citróny veľmi dôkladne umyte. Následne citróny nakrájajte na menšie kúsky a spolu s cesnakom ich rozomeľte v mlynčeku na mäso alebo ich rozmixujte v mixéri. Citrónovú kôru pritom nemusíte odstraňovať, stačí ju poriadne vydrhnúť.

pixabay.com

Potom zmes cesnaku a citrónov nalejte do trojlitrovej nádoby a zalejte ich teplou vodou. Nádobu poriadne zatvorte a umiestnite ju na tmavé miesto na tri dni. Každý deň je však zmes potrebné premiešať. Po troch dňoch môžete tekutinu precediť a naliať napríklad do uzatvárateľných sklenených pohárov. Teraz ich môžete skladovať v chladničke, najviac ale na 6 až 7 dní. Potom je potrebné pripraviť si nový nápoj.

Extrakt z citrónov a cesnaku konzumujeme trikrát denne po dobu asi 40 dní. Stále asi 20 minút pred jedlom, vždy pol šálky tekutiny.

Na zdravé a pružné cievy

pixabay.com

Aj v tomto prípade je veľmi dobrým pomocníkom citrón. Vezmite 2 citróny a veľmi dôkladne ich umyte v teplej vode. Následne ich nakrájajte na menšie kúsky, spolu s kôrou. Následne citrón rozomeľte v mlynčeku na mäso alebo si pomôžte mixérom. Potom k citrónovej kaši pridajte dve polievkové lyžice medu. Dbajte ale na jeho kvalitu a použite len vysokoakostný med z obchodu alebo domáci. Citrónovú kašu s medom premiešajte a uložte ju do uzatvárateľnej sklenenej nádoby. Tú skladujte na tmavom mieste a každý deň si dajte 2 až 3 lyžičky pred každým jedlom. Táto kaša z citrónu a medu vám pomôže zvýšiť elasticitu ciev, ale tiež je výbornou prevenciou pred ochorením.

Ak máte tipy na domácu liečbu alebo podporu imunity aj vy, pokojne sa o ne s nami podeľte v komentároch.

Pozri aj: 10 mýtov o chudnutí, ktorým ženy po celom svete stále veria, no vôbec by nemali

zdroj: Jana, takprosto.cc

Viac článkov o zdraví nájdete TU.


Komentáre

komentárov