Jamajka rezy: Jeden z najobľúbenejších zákuskov, ktorý vyzerá úžasne a očaríte ním každú návštevu


Tento obľúbený zákusok sme upravili podľa našich preferencií a výsledok je naozaj skvelý. Zdôraznili sme chuť banánu, citrónu a smotanového krému. Torta vyzerá skvele, dokonca aj chutí skvele a príprava je jednoduchá, aj keď časovo trochu náročnejšia. Každá minúta vynaložená na tento zákusok však stojí za to.

kolac2
zcukrempudrem

Budete potrebovať:

Cesto:

6 vajíčok

štipka soli

3/4 hrnčeka polohrubej múky

3/4 hrnčeka cukru

2 lyžice kakaa

1 balenie čokoládového pudingu

1 lyžička kypriaceho prášku

Želatína:

3 lyžice citrónovej šťavy

8 lyžíc studenej vody

cukor podľa chuti

4 lyžice kyslého lekváru

8 ks banánov

1 citrón

3 balíčky želatíny

Krém:

400 ml smotany na šľahanie

2 lyžice práškového cukru

50 gramov čokoládovej ryže

1 kopcovitá lyžica želatíny

1/3 hrnčeka horúcej vody

Ďalej budeme potrebovať:

3 lyžice citrónovej šťavy

8 lyžíc studenej vody

cukor podľa chuti

250 gramov mascarpone

150 gramov smotany na šľahanie

1 lyžica cukru

čokoláda na ozdobu

Postup:

Najskôr si oddelíme bielky a žĺtky. Bielky so štipkou soli vymiešame na tuhý sneh. Postupne pridávame cukor a postupne šľaháme. Vzniknúť by nám mala hustejšia pena.

kolac3
zcukrempudrem

Pridáme žĺtky a krátko mixujeme. Nakoniec si v miske zmiešame múku s kypriacim práškom, pudingom a kakaom. Celú zmes po častiach pridávame k vajíčkam a miešame.

Cesto vylejeme na plech, najlepšie je, ak použijete papier na pečenie. Cesto pečieme na 180 stupňoch Celzia až kým sa nám steny neoddelia od plechu. Upečené a vychladnuté cesto rozkrojíme na dve polovice.

kolac4
zcukrempudrem

Jeden plát cesta polejeme pripravenou polevou a teda studenou vodou, citrónovou šťavou a cukrom. Nanesieme lekvár a naň poukladáme na kolieska nakrájané banány. Môžeme ich prekrojiť aj na polovice. Polejeme ich ešte citrónovou šťavou.

kolac6
zcukrempudrem

Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale a nanesieme ju na banány. Medzitým si smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom do tuhej šľahačky a pridáme čokoládovú ryžu. Ak nemáte čokoládovú ryžu, v recepte nebude chýbať. Opäť si pripravíme želatínu a pridáme ju k šľahačke. Hmotu navrstvíme na banány a želatínu.

kolac7
zcukrempudrem

Druhý plát cesta tiež pokvapkáme polevou a položíme ho na prvý plát, na ktorom sú už jednotlivé vrstvy. Medzitým si pripravíme krém s mascarpone. Mascarpone s cukrom a smotanou na šľahanie zvlášť vyšľaháme a nakoniec zmiešame. Hmotu dáme na plát a uhladíme.

kolac10
zcukrempudrem

Vrch môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou. Koláč musí tuhnúť v chladničke približne 2 hodiny. Dobrú chuť.

kolac1
zcukrempudrem

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), zcukrempudrem

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov

'); // za telo článku vlož sitelement zónu //content_block.insertAdjacentHTML('afterend',''); // zavolaj sitelement async script //(function(d, t) { var g = d.createElement(t), s = d.getElementsByTagName(t)[0]; g.src = 'https://ad.sitelement.sk/www/delivery/asyncjs.php'; s.parentNode.insertBefore(g, s);}(document, 'script')); }]); _adform.push([vastOrPmpId+'.pmp.success', function() { // použi na testovanie //console.log('great success!'); }]); _adform.push([vastOrPmpId+ '.ad.ready', function() { // použi na testovanie //console.log('ad is ready'); }]); })(window, document, (Adform = window.Adform || {}));