Jednoduchý fotorecept na tradičné indické placky, na ktoré vám bude stačiť len 5 ingrediencií


Niekedy sa stane, že sme našich národných jedál už tak trochu prejedení. Halušky, mäso na rôzne spôsoby, či domáca knedľa a kapusta… Musíte uznať, nie vždy máme chuť práve na toto. O slovenskej kuchyni sa hovorí, že je dosť ťažká. Dnes som sa rozhodla, že vám predstavím recept z kuchyne indickej.

Recept z inej kuchyne ako slovenskej sme vám už priniesli. Vyskúšajte si doma pripraviť bieloruský národný recept na lahodnú bravčovú panenku s bylinkami.

placka1
coolinarika.com

V Indii môžete väčšinou naraziť na korenené jedlá, ktoré sa konzumujú s ryžou, zeleninou a takisto aj so známou plackou, ktorá sa nazýva „paratha“. Nebojte sa vyskúšať niečo nové. Jedná sa o jednoduchý recept, ktorý verím, že vás osloví.

Budete potrebovať:

500 gramov hladkej múky

300 ml vody

50 gramov masla

1 lyžička soli

olivový olej

korenie, bylinky – všetko podľa chuti

Postup:

Do teplej vody vložte maslo a nechajte ho rozpustiť. V miske si zmiešajte múku a soľ a pridajte vychladnutú vodu a s maslom. Vypracujte jemné cesto.

placka2
coolinarika.com

Dosku si pomúčte a ak sa cesto lepí, pridajte ešte trochu múky. Cesto nechajte odpočívať asi 15 minút zakryté utierkou.

placka3
coolinarika.com

Cesto si rozdeľte na 10 rovnakých častí.

placka4
coolinarika.com

Každý kúsok rozvaľkajte na tenučkú placku.

placka5
coolinarika.com

Zvyšok masla si rozpustite a každú placku ním potrite.

placka6
coolinarika.com

Placky preložte na polovicu.

placka7
coolinarika.com

Opäť potrite maslom.

placka8
coolinarika.com

Cesto ešte raz preložte tak, aby vám vznikli trojuholníky, ako na obrázku.

placka9
coolinarika.com

Prejdite ich valčekom. Maslo sa tak dostane do každej vrstvy a dobre sa spojí s cestom.

placka10
coolinarika.com

Placky smažíme na oleji dozlata a necháme ich chvíľu na papierovej utierke, aby sa vsiakol prebytočný olej. Dobrú chuť.

placka11
coolinarika.com

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), coolinarika.com 

Zadajte Váš e-mail, a my Vám pošleme elektronickú knihu ZDARMA!

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov