Keď sa naučíte tento recept na medvedíky objímajúce oriešky, už nikdy nebudete robiť iné sušienky


Určite ste už všetci postrehli, že Japonci sú celkom originálnym národom. Maa Tamagosan prišla s úplne úžasným nápadom. Viete si predstaviť, že by ste upiekli niečo, čo vám bude ľúto aj zjesť? Presne také niečo sa jej podarilo. Vytvorila milé sušienky v podobe medvedíkov, ktorí objímajú oriešky. Takže ak nemáte plán na chladný večer, môžete sa inšpirovať.

medvediky s orechmi (7)
neol.jp

Čo budete potrebovať:

100 gramov hladkej múky

20 gramov škrobu

štipku soli

10 gramov medu

40 gramov nejakého cukrového sirupu, prípadne medu

30 gramov oleja

… Kto chce si podľa chuti môže pridať pokojne aj škoricu, vanilku či kakao

medvediky s orechmi (6)
neol.jp

Postup:

Na začiatku dáme hneď predhriať rúru na 160 stupňov.

V dostatočne veľkej miske, aby ste si nenarobili veľa cárajchu, zmiešajte múku, škrob, štipku soli, a ak ste sa rozhodli pre škoricu, vanilku, alebo kakao, tak je práve tá správna chvíľa ich tam pridať.

V menšej miske zmiešame sirup (alebo med), olej a 10g medu a miešame, pokiaľ nedocielime hladkú masu, ktorú potom pridáme do veľkej misy a vypracujeme cesto. Môže sa zdať, že je cesto husté, nenechajte sa ale zlákať tým, že tam pridáte ešte olej či maslo. Bol by to smutný pohľad na roztekajúcich sa medvedíkov v rúre…

medvediky s orechmi (1)
neol.jp

Vyvaľkáme cesto a vykrajujeme. Dopomôcť si môžeme čímkoľvek, čo máme po ruke. Napríklad špáradlom či špajdľou vytvoríme oči a noštek.

medvediky s orechmi (2)
neol.jp

Podľa výberu dáme medvedíkovi objímať akýkoľvek orech. Je na vás, či si vyberiete kešu, vlašské orechy, arašidy, lieskovce, … Alebo všetky.

medvediky s orechmi (4)
neol.jp
medvediky s orechmi (5)
neol.jp

Pečieme krátku dobu, približne 10-15 minút. Aby medvedíky zhnedli. Dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), neol.jp

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.



Komentáre

komentárov