Kuracie prsia, ktoré som pripravovala boli často vysušené, no potom som objavila nasledujúci recept

Mnohí obľubujeme recepty z kuracích pŕs, často nás však od tohto typu mäsa odrádza to, že pri pečení nakoniec zostane suché a málo šťavnaté. Pozrite si nasledujúci recept, vďaka ktorému si pripravíte chrumkáve a šťavnaté kuracie kúsky veľmi rýchlo a jednoducho. Čo keby ste si ho vyskúšali pripraviť na Silvestra? 

 

zblogowani.pl
zblogowani.pl

Budeme potrebovať:

2 kusy kuracích pŕs

Na cestíčko:

2 vajíčka

pol hrnčeka mlieka

1 hrnček múky

3 štipky soli

3 štipky čierneho korenia

Na cesnakovú omáčku:

2-3 strúčiky cesnaku

200g kyslej smotany alebo hustý grécky jogurt

1 PL majonézy

soľ

korenie

2 štipky cukru

Na dochutenie mäsa:

prelisovaný cesnak

obľúbené korenie na mäso

zblogowani.pl
zblogowani.pl

Postup:

Kuracie prsia si najprv dobre umyjeme, osušíme a pokrájame na kúsky ideálne na vyprážanie. Mäso si môžeme aj jemne vyklepať, osolíme, okoreníme ho a potrieme cesnakom.

zblogowani.pl
zblogowani.pl

Takto pripravené mäso necháme odstáť v chladničke najlepšie cez noc.

zblogowani.pl
zblogowani.pl

Všetky ingredience na cesnakovú omáčku, respektíve dressing si zmiešame a taktiež necháme odstáť v chladničke. Nezabudáme ani na prípravu cestíčka, ktorá je taktiež veľmi jednoduchá, v mise zmiešame mlieko, vajcia, múku a korenie.

zblogowani.pl
zblogowani.pl

Kuracie kúsky si teraz vyberieme z chladničky, obalíme ich v cestíčku a vyprážame ich na rozohriatom oleji. Ak budú upečené, necháme ich ešte odkvapkať na servítke. Hotové kuracie kúsky podávame s cesnakovou omáčkou a prílohou podľa vašej chuti.

zblogowani.pl
zblogowani.pl
zblogowani.pl
zblogowani.pl

zdroj: babskeveci.sk (Lucia Taňkošová), zblogowani.pl

Zadajte Váš e-mail, a my Vám pošleme elektronickú knihu ZDARMA!

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov