Kuracie prsia so syrovou omáčkou z jednej zapekacej misy: Vždy, keď neviem, čo na obed, pripravím celej rodine tento jednoduchý recept

Lucia Mužlová

Au revoir, Paríž! Bolo tu úžasne, no je čas sa vrátiť domov do reality a na sladké croissanty, makarónky a bagety len spomínať. Čo som si však z Francúzska priniesla, je tento skvelý a jedinečný recept. Kuracie mäso vo všeobecnosti pripravujeme asi najčastejšie. Ak už neviete, na aký spôsob ho rodine pripraviť, vyskúšajte túto pravú francúzsku verziu. Verím, že vám zachutí. Skvelé je, že kuracie stehná sa pečú spolu so zemiakmi a aj omáčkou, takže pri troche šikovnosti veľa riadu nezašpiníte.

kura3
thekitchenmagpie.com

Budeme potrebovať:

Na kuracie stehná a zemiaky:

6 kuracích stehienok

1 lyžica talianskeho korenia

soľ a korenie

3 lyžice masla

3 hrnčeky nasekaného baby špenátu

500 gramov zemiakov nakrájaných na kocky

petržlenová vňaťka

Na omáčku:

50 gramov masla

4 strúčiky cesnaku

2 lyžice hladkej múky

1 hrnček vývaru (môže byť aj voda)

1 lyžička sušeného tymiánu

1/2 lyžičky sušenej bazalky

1/2 hrnčeka smotany na šľahanie

1/2 hrnčeka nastrúhaného parmezánu

soľ a korenie

Postup:

Najskôr si predhrejeme rúru na 200 stupňov Celzia a pripravíme si zapekaciu jánsku misu, ktorú vymastíme maslom, olejom alebo masťou. Očistíme si zemiaky a umyjeme kuracie stehná, olúpeme a pretlačíme si cesnak a nastrúhame si parmezán.

Môžeme pristúpiť k samotnému vareniu. Kuracie stehná si osušíme, osolíme a nakoreníme ich.

kura5
damndelicious.net

Na panvici si rozpustíme maslo a pridáme kuracie stehná smerom kožou dole. Každý kúsok orestujeme a dáme na tanier.

kura6
damndelicious.net

Na panvicu pridáme ostávajúce maslo a pridáme špenát, aby sa nám trochu podusil. Taktiež ho dáme bokom. Do panvice pridáme pretlačený cesnak, a ak treba, ešte aj trošku masla. Restujeme a pridáme trošku múky. Prilejeme vývar a pridáme tymián a bazalku.

kura7
damndelicious.net

Na záver prilejeme smotanu a prisypeme parmezán. Omáčka nám trochu zhustne, a ak je potreba, trochu dochutíme soľou a korením.

kura8
damndelicious.net

Pripravíme si jánsku misu, do ktorej vložíme kuracie stehná, zemiaky, špenát a celé to zalejeme omáčkou. Kura pečieme približne 25 až 30 minút. Na záver môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou a podávame. Dobrú chuť.

kuratit
damndelicious.net

Pozri tiež: Famózna večera na štíhlu líniu: Zapekaná brokolica s kuracím mäskom je to pravé orechové, ak držíte po sviatkoch nejakú diétu

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), damndelicious.net

Najnovšie články