Ľutujem, že som tento recept na delikátnu domácu paštétu nepoznala skôr. Dnes mi ho závidia všetky moje priateľky

Lucia Mužlová

takprosto.cc

Zakúpiť paštétu v obchode, to proste nie je ono. Ak chcete ohúriť svoju návštevu jedinečnou a veľmi chutnou domácou paštétou, máme pre vás tento recept. Nič sa nevyrovná domácej príprave, a aj vaši hostia to ocenia. Pečeňová paštéta s aromatickým korením, cibuľkou a mrkvou, to je to pravé orechové, čo ste celý čas hľadali.

Budete potrebovať:

1 kilogram pečene

3 cibule

2 mrkvy

100 gramov masla

soľ, korenie

koreniny podľa chuti: paprika, cesnak, koriander, petržlen, bazalka, bobkový list

Postup:

Vyberte si akýkoľvek druh pečienky. Výber je len a len na vás a vašich preferenciách. Pečienku očistite, umyte, odstráňte drobné žilky a nakrájajte ju na malé kúsky. Vložte ich do panvice, zalejte troškou vody a varte pár minút. Lyžicou sa pokúste odstrániť penu, ktorá sa na povrchu vytvorí. Osoľte a okoreňte.

pasteta2
takprosto.cc

Cibuľku a mrkvu nakrájajte na krúžky alebo pásiky a poduste ich na oleji.

pasteta3
takprosto.cc
pasteta4
takprosto.cc

K cibuľke a mrkve pridajte všetky potrebné koreniny.

pasteta5
takprosto.cc

Uvarenú pečienku nechajte vychladnúť a pomeľte ju v mlynčeku, prípadne použite mixér. Spolu s pečeňou pomeľte aj mrkvu s cibuľkou.

pasteta6
takprosto.cc
pasteta7
takprosto.cc

Celú zmes zmiešajte v miske s maslom.

pasteta8
takprosto.cc

Natrite na hrianku alebo chlebíčky a môžete konzumovať. Paštéta najlepšie chutí s čerstvou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť.

pasteta9
takprosto.cc

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), takprosto.cc

 

Najnovšie články