Majú pred nami farmaceutické firmy tajnosti? Nové štúdie ukazujú, že jadierka z jabĺk by sme nemali vyhadzovať, ale konzumovať!


Aj keď žijeme v 21. storočí a vďaka vede a výskumu pre nás nie je takmer nič nemožné, ostáva ľudstvu ešte mnoho strašiakov, s ktorými sa nevieme popasovať. Jedným z nich je zákerná rakovina, ktorej neustále podľahne množstvo ľudí, a aj napriek snahám lekárov pred ňou často niet úniku. Stále častejšie sa však objavujú alternatívne formy liečby tohto ochorenia, ktorým dávajú ľudia prednosť pred chemoterapiou. Jednou z nich je i kontroverzná štúdia, ktorá za účinného zabijaka rakoviny považuje vitamín B17.

flickr.com

Rakovina je aj v dnešnej dobe technického a vedeckého rozmachu postrachom množstva ľudí. Dokonca aj mnoho známych osobností podľahlo sile ničivých nádorových buniek a veľa ľudí žije s vedomím, že je u nich vysoké riziko tohto ochorenia. Samozrejme vedci a lekári prichádzajú stále s novými štúdiami a snažia sa odhaliť, ako rakovinu poraziť. Jednou z možností je údajne aj obyčajný vitamín B17, ktorý je obsiahnutý napríklad aj v semenách marhúľ. Ide skutočne o prírodnú alternatívu chemoterapie?

commons.wikimedia.org

Mnoho ľudí dá prednosť prírodnej liečbe pred chemoterapiou alebo sa snaží chemoterapiu čo najviac podporiť účinkami prírodných látok obsiahnutých v potrave. Veľmi dôležitým faktorom je tiež prevencia, ktorá môže človeku doslova zachrániť život. Látkou, ktorú mnohí považujú za prírodný liek v boji proti rakovine, je amygdalín, ktorý bežne poznáte pod menom vitamín B17.

commons.wikimedia.org

Amygdalín alebo vitamín B17 je glykozid, ktorý bol izolovaný z marhuľových kôstok. Táto látka sa v prírode vyskytuje vo viac ako 1200 rastlinách, najviac je však obsiahnutá v horkých kôstkach ovocia. Nájdete ho v semenách marhúľ, mandlí, sliviek, jabĺk alebo čerešní. Práve horká chuť týchto kôstok prezrádza obsah amygdalínu, ktorý sa v súčasnej dobe dá pripraviť aj synteticky.

Za látku, ktorá je účinná pri liečbe rakoviny, je amygdalín alebo laetril (jeho modifikovaná forma) považovaný už od 50. rokov. Jeho účinky boli testované vedcom Kanematsu Sugiurom alebo Dr. Ernst T. Krebsom.

Práve horká chuť semien prezrádza i obsah kyanidu, ktorý sa zo semien pri ich trávení vylučuje. Kyanid je všeobecne známym jedom a kvôli nemu nám zvykli mamy zakazovať konzumáciu jadier marhulí vo veľkom množstve. Ako je to teda s tým jedom?

Selektívny zabijak

Vlhkosťou a trávením sa amygdalín rozkladá na cukor, ale aj kyanovodík. Vitamín B17 sa teda rozpadá a uvoľňuje sa z neho kyselina kyanovodíková a benzaldehyd. Kyanid je všeobecne známym jedom, no zdravé bunky sa s ním v menšom množstve hravo vysporiadajú. Navyše sa molekuly kyanidu uvoľňujú len vplyvom enzýmu beta-glukozidázy, ktorého je v tele zdravého človeka veľmi málo.

#amigdalina #b17vitamin #fightcancer

A post shared by Vitamin B17 Amigdalina (@b17amigdalin) on

Organizmus človeka chorého na rakovinu sa však líši. Rakovinové bunky majú tohto enzýmu dostatok, preto v nich B 17 lepšie uvoľní svoju obávanú toxickú zložku, čím tieto zákerné bunky jednoducho selektívne otrávi a následne zabíja. V tele zdravého človeka tiež existuje enzým, ktorý je zodpovedný za neutralizáciu jedu. Preto by sme sa mohli otráviť až konzumáciou príliš vysokého počtu semien. Telu napadnutému rakovinou však tento enzým chýba, preto sa rakovinové bunky nevedia brániť otrave kyanidom.

publicdomainpictures.net

Zjednodušene sa teda dá povedať, že amygdalín alebo B 17 do tela vstupuje ako bojovník vyberajúci si rakovinové bunky, ktoré zabíja. Zdravé bunky však prežívajú. V súčasnosti takáto forma liečby nie je oficiálne prijatá ani potvrdená. Pribúda však počet ľudí, ktorí sa pre túto liečbu rozhodli. Aj keď nie všetci úplne odmietajú chemoterapiu, podpora boja proti rakovine prírodnou cestou nikdy nie je na škodu.

pixabay.com

Ak by ste skonzumovali množstvo marhuľových jadier, hrozí vám otrava. Takýto prípad by však nastal až po konzumácii vyše sto jadier. V rámci prevencie sa odporúča desať jadier denne, pre ľudí s vysokým rizikom rakoviny odporúčal Ernst Krebs o niečo vyšší počet a ľuďom chorým na rakovinu odporúčal vyše 30 jadier. Samozrejme by ste akýkoľvek počet nemali konzumovať naraz, ale postupne počas celého dňa.

pixabay.com

Aj keď laetril, ktorý je považovaný za prírodnú chemoterapeutickú látku, nie je uznaný ako oficiálny liek, mnoho ľudí ho využíva ako alternatívu v liečbe rakoviny. Prírodná cesta je častou voľbou ľudí, ktorí sa žiaľ s rakovinou musia popasovať. V súčasnosti sa liečba amygdalínom realizuje na klinikách v Mexiku, podobné lieky nájdete aj v Rusku alebo na Ukrajine.

Ak ste voči takejto liečbe skeptickí, využite účinky semien marhúľ alebo jabĺk ako prevenciu, navyše vďaka nim dodáte telu množstvo cenných látok. Pokojne jedzte jablko aj s jadrami a zopár kôstok marhúľ si tiež doprajte bez obáv.

Pozri aj: Tieto (zlo)zvyky sú pre vaše znamenie zverokruhu typické! Ryby majú slabosť na topánky a Váhy neodolajú…

zdroj: babskeveci.sk (Jana L), takprosto.cc

Viac článkov o zdraví nájdete TU.


Komentáre

komentárov