Máte radi kuracie prsia na akýkoľvek spôsob? Potom by ste mali ovládať týchto 5 zlatých pravidiel, bez ktorých sa v kuchyni nezaobídete!


Dokonalosť spočíva v drobných detailoch. Pripraviť v kuchyni niečo pod zub nie je nič náročné a dokáže to každý, aj ten najnepraktickejší muž a najnezručnejšia žena. No pripraviť to kráľovsky – na to musíte byť buď stopercentná, alebo musíte ovládať tie správne triky.

pexels.com

Správne pripravené kuracie prsia sú väčšou lahôdkou ako jemná mladá hovädzinka. Chcete, aby famózne chutilo aj kuracie vo vašom podaní? Pozrite sa, na čo by ste pri príprave suchšieho mäsa nemali zabúdať.

V prvom rade koreniny

Kura samo o sebe nemá výraznú chuť, a tak sa mužom alebo väčším gurmánom zdá obvykle plané. Pointa spočíva v korenení kuraciny ešte pred tepelnou úpravou. Je to niečo ako marináda, ibaže ju nemusíte robiť s olejom. Stačí ak si kura polhodinu pred pečením, grilovaním či dusením okoreníte a necháte mäso nech pustí šťavu. Sfarbí sa a zároveň ním prejdú chute.

pixabay.com

Mäso namočte

Kuracina stráca vlhkosť najrýchlejšie zo všetkých druhov mäsa. Horšie je na tom už snáď len morčacie, ale v princípe ide o veľmi podobné mäsá. Trik, ako zachovať prsia šťavnaté, spočíva v tom, že mäso si približne 15 minút pred prípravou namočíte v osolenej vode. Šťavnatosť je zaručená!

pexels.com

Viac oleja

Nie je dôležité, aký olej používate, ale koľko. Aby sa vám mäso nevysušilo, nebojte sa robiť ho s väčším podielom oleja. Pri pečení v rúre vám mäso nepopraská, ak ho zo všetkých strán potriete olejom. Akýmkoľvek.

pexels.com

Korenistá kôrka

Korenie vytvorí na mäse akúsi ochrannú vrstvu a zároveň ho prevonia. Nebojte sa použiť na korenenie kuraciny aj ostrejšie ingrediencie, napríklad cesnak, tymian, papriku či kurkumu. Nikdy však nezabudnite na soľ!

pixabay.com

Dĺžka prípravy

Či už kura pečiete, dusíte alebo grilujete, všímajte si čas. Ak ho prešvihnete, kura bude suché. Pri pečení zvoľte radšej vyššiu teplotu a kratší čas. Pri dlhšom pečení a nižšej teplote sa vám mäso začne po 20 minútach sušiť.

Trpezlivosť ruže prináša

Po tom, ako ste kura alebo jeho časť dopiekli, neponáhľajte sa mäso ihneď krájať! Kura prikryte alobalom a nechajte ho 10 minút odstáť. Ušetrí si šťavnatosť a ostane mäkké. Naopak, ak ho hneď začnete porcovať, všetka vlhkosť z tepla vyjde do vzduchu.

Nezabúdajte však kupovať hlavne kvalitné mäso a nie také, ktoré je napichané vodou. Všímajte si informácie na obale a kupujte slovenské výrobky. Podporíte slovenských dodávateľov a chovateľov, ale okrem toho budete jesť mäso, ktoré neprecestovalo niekoľko republík alebo polovicu zemegule.

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Zadajte Váš e-mail, a my Vám pošleme elektronickú knihu ZDARMA!

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov