Najzdravšia a najchutnejšia príloha k mäsu: Dlho sme ju hľadali, no k nedeľnému obedu si ju zamilovala celá moja rodina


Pamätám si, že ako malá som vždy ohŕňala nos nad touto zeleninou. Dnes ju však často používam do polievok alebo ako prílohu k rôznym druhom mäsa. Ružičkový kel, keď hral rolu prílohy, som väčšinou zvykla podusiť nad parou alebo povariť. Až kým som nenašla tento recept a neobľúbila si tento nový typ pečenej prílohy.

Budeme potrebovať:

1 kg ružičkového kelu

3 PL balzamikového octu

2 PL kokosového oleja

1 granátové jablko, resp. jeho jadierka

šťava a nastrúhaná kôra z citróna

čierne korenie a soľ na dochutenie

Postup:

Rúru predhrejeme na 180°C a plech si vyložíme papierom na pečenie.

V miske zmiešame balzamikový ocot, kokosový olej, šťavu z citróna, čierne korenie a soľ.

kel1
hearthookhome.com

Očistený ružičkový kel rozkrojíme na polovice a vložíme do hlbokej misky. Omáčku s balzamikovým octom vylejeme na kel a dôkladne premiešame.

kel2
ripost.hu

Kel vyložíme na plech a necháme piecť v rúre na 30 minút.

kel3
ripost.hu

Pred podávaním pridávame jadierka z granátového jablka, nastrúhanú kôru z citróna, čierne korenie a soľ podľa chuti. Dobrú chuť!

Zdroj: babskeveci.sk (Bianka Pontyová), ripost.hu

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov

'); // za telo článku vlož sitelement zónu //content_block.insertAdjacentHTML('afterend',''); // zavolaj sitelement async script //(function(d, t) { var g = d.createElement(t), s = d.getElementsByTagName(t)[0]; g.src = 'https://ad.sitelement.sk/www/delivery/asyncjs.php'; s.parentNode.insertBefore(g, s);}(document, 'script')); }]); _adform.push([vastOrPmpId+'.pmp.success', function() { // použi na testovanie //console.log('great success!'); }]); _adform.push([vastOrPmpId+ '.ad.ready', function() { // použi na testovanie //console.log('ad is ready'); }]); })(window, document, (Adform = window.Adform || {}));