Najzdravšia a najchutnejšia príloha k mäsu: Dlho sme ju hľadali, no k nedeľnému obedu si ju zamilovala celá moja rodina

Pamätám si, že ako malá som vždy ohŕňala nos nad touto zeleninou. Dnes ju však často používam do polievok alebo ako prílohu k rôznym druhom mäsa. Ružičkový kel, keď hral rolu prílohy, som väčšinou zvykla podusiť nad parou alebo povariť. Až kým som nenašla tento recept a neobľúbila si tento nový typ pečenej prílohy.

Budeme potrebovať:

1 kg ružičkového kelu

3 PL balzamikového octu

2 PL kokosového oleja

1 granátové jablko, resp. jeho jadierka

šťava a nastrúhaná kôra z citróna

čierne korenie a soľ na dochutenie

Postup:

Rúru predhrejeme na 180°C a plech si vyložíme papierom na pečenie.

V miske zmiešame balzamikový ocot, kokosový olej, šťavu z citróna, čierne korenie a soľ.

kel1
hearthookhome.com

Očistený ružičkový kel rozkrojíme na polovice a vložíme do hlbokej misky. Omáčku s balzamikovým octom vylejeme na kel a dôkladne premiešame.

kel2
ripost.hu

Kel vyložíme na plech a necháme piecť v rúre na 30 minút.

kel3
ripost.hu

Pred podávaním pridávame jadierka z granátového jablka, nastrúhanú kôru z citróna, čierne korenie a soľ podľa chuti. Dobrú chuť!

Zdroj: babskeveci.sk (Bianka Pontyová), ripost.hu

Zadajte Váš e-mail, a my Vám pošleme elektronickú knihu ZDARMA!

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov