Netradičné medovníčky bez pečenia: Nepotrebujete múku ani cukor a predsa tento vianočný koláčik poteší vaše chuťové bunky


Perníčky bez múky a cukru? Áno, ide to. Vyskúšajte tento recept na obľúbenú vianočnú sladkosť v RAW verzii. Náročnosť je minimálna, takže ich prípravu hravo zvládne aj cukrár začiatočník a zachutia aj odporcom zdravej stravy. Ak ťa lákajú nové chute, tieto perníčky vrelo odporúčam. 

pernicky2-1024x824
fitshaker.sk

Čo budeme potrebovať na cca 30 perníčkov?

400 g sušených ďatlí

240 g strúhaného kokosu

50 g slnečnicových semienok

1 PL perníkového korenia

100 g sušených sliviek na lekvár

Ako budeme postupovať?

  1. Datle si na pár hodín namočíme do vody. Potom vodu zlejeme a rozmixujeme na kašu.
  2. Kokos a slnečnicové semiačka pomelieme na múčku. Následne spolu všetko zmiešame a dochutíme perníkovým korením.
  3. Pripravíme si plech na pečenie, na ktorý natiahneme potravinovú fóliu. Na plech premiestnime cesto, rozvaľkáme, aby nám vytvorilo tenkú vrstvu a necháme hodinu v mrazničke, pokiaľ nestuhne.
  4. Fóliu s cestom premiestnime z plechu na dosku a vykrajujeme perníčky. Zo zvyškov si môžeme opäť pripraviť cesto a takýmto spôsobom ho spotrebujeme celé.
  5. Pripravíme si lekvár. Sušené slivky namočíme na 2 hodiny do vody a potom rozmixujeme.
  6. Lekvárom perníčky zdobíme a takto sú pripravené na ochutnávanie. Dobrú chuť.
pernicky3-1024x797
fitshaker.sk

Tento článok vznikol v spolupráci so stránkou fitshaker.sk

zdroj: babskeveci.sk, fitshaker.sk

Zadajte Váš e-mail, a my Vám pošleme elektronickú knihu ZDARMA!

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov