Netradičné zvyky na Vianoce? Uhorka ako súčasť vianočného stromčeka, alebo večera v reštaurácii rýchleho občerstvenia


Vianoce sú tradične o hodnotách, rodine, dobrom jedle a  o zvykoch. Tie sa samozrejme menia nielen naprieč kontinentami, ale aj krajinami. Niektoré sú veľkým prekvapením. To, že v Japonsku je minimálny počet kresťanov, nikoho neprekvapí. Paradoxne však veľká časť oslavuje Vianoce. V roku 1970 totiž krajinu zasiahla Vianočná reklamná kampaň známej siete rýchleho občerstvenia.  Kampaň bola natoľko silná, že do dnešných dní Japonci symbolicky oslavujú Vianoce práve v sieti rýchleho občerstvenia.

V americkej domácnosti zase nie je nič nezvyčajné, pokiaľ na vianočnom stromčeku nájdete uhorku ako vianočnú ozdobu. Kto z rodiny ju na stromčeku objaví ako prvý, dostane o darček viac.

Tradícia pochádza z  kampane spoločnosti, ktorá začala v osemdesiatych rokoch 19. storočia predávať sklenené ozdoby, ktoré mali tvar rôznej zeleniny a ovocia.

Vo Švédsku, v meste Gavle, majú tradíciu v stavaní 13-metrového slameného Julbocka. Predstavte si niečo ako veľkého capa. Už od roku 1966 sa ho miestni chuligáni snažia podpáliť. Švédske stávkové kancelárie preto od roku 1988 vypisujú kurzy, či sa tamojší sviatočný Julbock v zdraví dožije Štedrého večera.

Aj vy si môžete spestriť vaše Vianoce s niečím netradičným. Stačí, pokiaľ sa zapojíte do netradičného pečenia s Podravkou Natur.

Známi food bloggeri pripravili svoje vlastné slané vianočné recepty, aby vás inšpirovali vyskúšať niečo nové a zažiť niečo netradičné.

zdroj: Podravka

„Súťaž je zaujímavým spestrením pre všetkých, ktorí radi vymýšľajú a tvoria vlastné recepty. Vo výsledku sa tak môžu podeliť o svoj originálny recept, ktorý sa v prípade výhry stane súčasťou receptára plného zaujímavých inšpirácií. Okrem toho dostanú balíček produktov, s ktorým sa môžu pustiť do ďalšieho experimentovania. Ja som vytvorila bruschettu s grilovanými paradajkami, rýchlejšiu a kvalitnejšiu náhradu klasických obložených chlebíčkov, ktoré sú spojené s každou návštevou počas Vianoc,“ hovorí o súťaži food blogerka známa na sociálnych sieťach ako Lenivá kuchárka.

Do súťaže sa môžete zapojiť jednoducho na facebookovej stránke www.facebook.com/PodravkaSlovensko/

Novoročná bruschetta

Čo potrebujeme :

  • Podravka Natur
  • olivový olej
  • grilované paradajky
  • mozzarela
  • opečený chlieb

Postup:

Na plech poukladáme paradajky, pokvapkáme ich olivovým olejom a posypeme Podravkou Natur. Medzitým si opečieme na panvici chlieb. Poukladáme plátky mozarelly a grilovaných paradajok. Môžete ozdobiť bazalkou. Dobrú chuť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Veronika Čopíková (@lenivakucharka) on

PR Podravka


Komentáre

komentárov