Nízkokalorická torta: Chutí fantasticky a jeden kúsok si nemusíte vyčítať, pretože obsahuje len 114 kalórií


Toto je torta bez jedinej chyby. Je krásne vzdušná a nadýchaná. Podľa môjho názoru je ešte chutnejšia ako známy koláč “Napoleon”. Ak držíte diétu, nezúfajte! 100 gramov tejto torty obsahuje len 114 kalórií, čiže “zhrešiť” s ňou pokojne môžete.

torta1
takprosto.cc

Tento diétny dezert môžete pokojne jesť raz denne a pripraviť si môžete rôzne variácie. Figy môžete nahradiť sušenými marhuľami, slivkami, hrozienkami či jabĺčkami a brusnicami. Hrušky nahradíte banánom alebo kivi. Znie to lákavo však?

Budete potrebovať:

Cesto:

200 gramov jabĺk

180 gramov ovsených vločiek

100 gramov sušeného ovocia (figy, ďatle)

220 gramov rozpučených banánov

Krém:

500 gramov mäkkého nízkotučného tvarohu

300 gramov bieleho jogurtu

20 gramov medu

150 gramov zrelých hrušiek

Postup:

V mixéri si pomelieme ovsené vločky a jablká ošúpeme a postrúhame na strúhadle na syr. Sušené ovocie tiež rozmixujeme na hustú kašu. Potom si v miske rozpučíme banány a pridáme k nim suchú zmes vločiek a takisto aj rozmixované sušené ovocie. Vznikne nám hutné cesto, ktoré tvorí základ. Do cesta môžete pridať trošku vanilkového extraktu pre lepšiu chuť a arómu.

torta2
takprosto.cc

Vyberieme si kruhovú formu na tortu a cesto dobre pozatláčame na spodok. Niečo podobné, ako keď pečieme cheescake. Formu s cestom dáme zatiaľ do chladničky.

Medzitým si v miske zmiešame jogurt, tvaroh a med. Hrušky si narežeme na tenké plátky alebo kocky. Na cesto navrstvíme krém s tým, že na vrch poukladáme hrušky a môžeme aj orechy alebo škoricu. Tortu umiestnime na noc do chladničky. Ráno vás už bude čakať tento perfektný ovocný, krémový dezert.

Ak máte radi mak, pokojne ho pridajte do cesta alebo do krému. Torta získa skvelú chuť. Posypte tortu semienkami z tekvice alebo si vymyslite čokoľvek iné, čo vám chutí. Dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), takprosto.cc

horoskop-marec

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov