Pečené kuracie stehná s restovanou zeleninou: Skvelý obed z jedného plechu, ktorý je navyše diétny a môžete s ním zhrešiť kedykoľvek


Máte chuť na výrazné chute? Tomuto jedlu ich dodajú bylinky a skvelé balsamiko. Kuracie stehná budú krehké s jemnou kyslastou chuťou. Čo je však skvelé, stehná upečiete zarovno so zeleninou a teda je to rýchlovka, ktorá zachutí každému. Čas prípravy odhadujeme na 45 minút, čo nie je na kompletný obed vôbec zlé.

Budeme potrebovať:

8 kuracích stehien (môžu byť vykostené)

1 lyžička soli

čierne korenie

10 kúskov špargle

2 červené papriky

1 červená cibuľka

1/2 hrnčeka mrkvy nakrájané na pásiky

150 gramov krájaných šampiónov

2 lyžice balsamika

2 strúčiky cesnaku

1/2 lyžičky cukru alebo medu

rozmarín

oregano

Náš tip: Ku kuriatku sa hodí asi každý druh zeleniny, takže pokojne zvoľte napríklad aj paradajky, cuketu, brokolicu, či baklažán. Kreativite sa medze nekladú.

Postup:

Najskôr si zapneme rúru na 200 stupňov. Umyjeme a očistíme kuracie stehná, osušíme ich papierovým obrúskom a osolíme, okoreníme. Položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne ich môžeme pokvapkať olivovým alebo kokosovým olejom.

kura3
skinnytaste.com

Vo väčšej miske si zmiešame ostatné ingrediencie, to znamená zeleninu a bylinky s balsamikom. Pomiešanú zeleninu môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom. Následne ju vysypeme na plech okolo kuracích stehien.

kura2
skinnytaste.com

Pečieme na jednom plechu v rúre približne 20-30 minút, kým nie je kura pekne prepečené. Zelenina by mala byť mäkká a mala by chytať zlatisto hnedú farbu. Ak máte radi zeleninu trochu chrumkavejšiu, môžete ju nechať zapiecť aj trochu dlhšie. Naaranžujeme na tanier a podávame. Dobrú chuť.

kura1
skinnytaste.com

Pozri tiež: Kuracie rezne z rúry: Keď som nevedela, čo pripraviť mojej rodine na obed, skúsila som tento recept a všetci si ho zamilovali

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), skinnytaste.com

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov