Pre toto som si začala do kávy pridávať soľ. Ak spoznáte skutočný dôvod, začnete to robiť aj vy!


Tradičné kombinovanie dochucovadiel a potravín je tá najjednoduchšia cesta. Niekedy sa však stane malá nehoda a dochucovadla alebo koreniny si akosi zameníme. Určite sa vám už stalo, že ste si do kávy omylom nasypali soľ namiesto cukru. Potom ste ju však vyliali a ani vás nenapadlo ju ochutnať.

pixabay.com

Paradoxne, tie najneobvyklejšie kombinácie často bývajú aj tie najlepšie. Na svete je veľa ľudí, ktorí si do kávy pridávajú štipku soli. Experimentujú aj v iných naoko neskombinovateľných chutiach. A výsledky sú ohromujúce. Pripravili sme pre vás tie najnetradičnejšie kombinácie chutí, ktoré sa naozaj oplatí vyskúšať.

Baklažán a med

Vyskúšajte niekedy osmažiť baklažán na mede. Nebude vedieť identifikovať, či je to dezert alebo hlavné jedlo, no chutiť vám bude zaručene. Je to tá najgurmánskejšia dobrota!

pixabay.com

Jahoda a uhorka

V niektorých moderných kaviarňach sa stretávame s ponukou nápojových lístkov, ktoré v letných mesiacoch ponúkajú na osvieženie limonády s jahodami a uhorkou. Je len málo odvážlivcov, ktorí sa na túto kombináciu odhodlajú a ten zvyšok absolútne nevie, o čo prichádza.

takprosto.cc

Mäso a brusnice

Brusnicový džem sa často podáva s grilovaným alebo vysmážaným syrom. Škandinávci vedeli, prečo túto kombináciu vymysleli, no pravdou je, že brusnicový džem vynikajúco chutí aj na mäse. Môžete si zvoliť, či chcete kyslejší alebo sladší. My odporúčame rozhodne ten sladší, no ak sa bojíte experimentov, začnite s kyslejšou chuťou.

pixabay.com

Ananás a plesňový syr

Plesňový syr je tŕňom v oku mnohých ľudí, no rovnako ho mnohí aj zbožňujú. Avšak ani jednu skupinu nenapadlo vyskúšať s plesňovým syrom niečo nové – napríklad ho skombinovať so sladkým ananásom. Obe potraviny majú vysokú roveň, podávajú sa na tých najslávnostnejších gurmánskych recepciách a sú zárukou kvality.

takprosto.cc

Cvikla a horká čokoláda

Ak sa ešte do vašej obľúbenej kaviarne nedostala horúca čokoláda v kombinácii s červenou repou, nezúfajte a pripravte sa na ňu s predstihom. Onedlho bude totiž hitom každého dobrého podniku. Roztopte si čokoládu a nastrúhajte do nej trochu cvikle. Alebo si jednoducho z oboch naraz odhryznite. Odpadnete!

pixabay.com

Káva a soľ

Ak pridáte do kávy smotanu a cukor, je to sladkosť pre maškrtníkov. Napriek tomu je na svete mnoho odporcov smotany alebo cukru, ktorí preferujú čistú chuť horkej kávy. Nuž dobre. Ak ste ale takí gurmáni, vyskúšajte si do espressa hodiť štipku soli a uvidíte, čo to spraví. Mnohí gurmáni to jednoducho milujú.

pixabay.com

Melón a šunka

Táto kombinácia je už nejaký ten rôčik známa, no dnes bude slúžiť nie ako inšpirácia, ale ako dôkaz o tom, že netradičné veci by sa mali spájať. Aj nad melónom a šunkou spočiatku všetci ohŕňali nos a dnes sa teší obľube v tých najlepších reštauráciách ako nenahraditeľné predjedlo.

pixabay.com

Ovocný šalát a čili

Ovocný šalát s čili pochádza, samozrejme, z Južnej Ameriky. Tak, ako domáci milujú pikantné jedlá, milujú aj ovocie, a tak sa jedného dňa niekto z nich rozhodol, že to skĺbi. Bolo to už dávno a tento trend sa tešil dlho veľkej popularite len na domácej pôde. No potom sa dostal do sveta. A tí, ktorí ho už vyskúšali, boli podobne milo prekvapení, ako keď k nám v minulosti prišla čili čokoláda.

takprosto.cc

 Kaviár s čokoládou

Nuž, rovno si povedzme, že kaviár nie je jedlom pre každého. Milujú ho len skutoční fajnšmekri, a aj z tých sa ho len časť odváži ochutnať s bielou alebo mliečnou čokoládou. No, tí, ktorí to urobili, si pochvaľovali. Netradičná chuť priniesla nové poznanie.

takprosto.cc

Jahody s balsamicom

Kyslé balsamico a svieže jahody? Kto by to už jedol! Skúste niekedy jednu jahodu s balsamicom. Ak si to navyše pocukríte, zistíte, ako chutí skutočná radosť z jedla.  Sladkokyslá kombinácia je hotovým elixírom sviežosti.

takprosto.cc

Horká čokoláda a kečup

Tak, ako Taliani nemôžu cítiť kečup vôbec, v strednej Európe sú k nemu milosrdnejší a v Amerike ho priam milujú. A milujú ho kombinovať s tými najabsurdnejšími vecami – medzi inými s čokoládou. Nie nadarmo sa o Amerike hovorí, že je krajinou kontrastov. Tie sa totiž prejavujú všade a najmä v jedle. V tomto prípade ale treba povedať, že kombinácia kečupu a čokolády je naozaj vydarená.

takprosto.cc

Ktoré z nich si trúfnete vyskúšať? Dajte nám vedieť v komentároch.

Pozri aj: Veľký horoskop pre všetky znamenia

zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

horoskop-april

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov