Pripálila som moju obľúbenú panvicu a nevedela som ju dokonale vyčistiť. Potom som objavila tento na 100% účinný návod, vďaka ktorému je panvica ako nová


Pripálené panvice a hrnce sú bežná prax v každej domácnosti, v ktorej sa niečo robí. Zúfalstvo, ktoré nás prepadne, keď nám napáchnu všetky záclony a desíme sa, že budeme mať čierne kúty, síce vyriešiť nevieme, zato vieme vyriešiť vašu panvicu, na ktorej je niekedy aj dobrých pár centimetrov zhorených zvyškov. Je to také jednoduché!

panvica
buzzfeed.com

Prášok do pečiva máme doma všetky. Aby sme si vysvetlili účinky, v krátkosti zhrnieme jeho obsah. Bežne dostupný prášok do pečiva neobsahujúci fosfáty, zato obsahujúci vínny kameň, dokáže rozpustiť a vyčistiť aj tú najhrubšiu nečistotu. Rozumiete správne, prášok do pečiva čistí napríklad aj zažratú mastnotu, no jeho efektivitu ocenia najmä pripáleniny.

Všetko, čo budete potrebovať, sú tieto tri ingrediencie:

– bezfosfátový prášok do pečiva (bežne dostupný v DM drogériách)

– špongia

– teplá voda

Postup čistenia je jednoduchý. Začíname najnepríjemnejšou vecou a síce, odstránením zvyškov jedla na pripálenej panvici alebo v hrnci. Keď ste odstránili jedlo, zalejte hrniec alebo panvicu teplou vodou. Pridajte prášok do pečiva.

Nezabudnite mať rozohriaty oheň a po pridaní hrnca ho stiahnite na miernu intenzitu. Počkajte, kým začne voda v hrnci vrieť a nechajte ju bublať aspoň desať minút. Pri hrnci radšej stojte, aby vám nevykypel a nenarobili ste si ešte viac škody a neporiadku.

Po desiatich minútach vodu vypnite a nechajte vychladnúť. Teraz prichádza rad na priateľka špongiu. Dôležité je aj to, aby bola špongia ešte pevná. So staršou zmäknutou špongiou sa viac narobíte a efekt môže (a nemusí) byť slabší. Pevnou špongiou jednoducho odstránite pripálenú špinu a vaše riady budú vyzerať opäť ako nové.

Pre lepšiu predstavu si pozrite nasledujúce video, kde sa môžete dozvedieť veľa užitočných tipov, ako na to.

Tip na záver : Ak máte dná hrncov sčerneté od sporáku môžete vyskúšať to isté. Dno hrnca si posypte práškom do pečiva a navlhčenou špongiou drhnite na polosucho až do vybielenia. Vaše hrnce by mali byť opäť čisté a lesklé.

zdroj : babskeveci.sk (Monika), buzzfeed.com

Viac skvelých návodov nájdete TU.


Komentáre

komentárov