Recept na domáce rezance: Keď sa ich naučíte robiť, v obchode už po nich nikdy nesiahnete

Michal Blaško

Príprava rezancov do polievky je celkom jednoduchá záležitosť. Na ich výrobu nebudete dokonca potrebovať ani špeciálny prístroj. Ak ste fanúšikom rôznych polievok, predovšetkým vývarov tak ako ja, tento recept vás určite poteší. Kupované rezance majú často nevýraznú chuť a veľmi ľahko sa rozvaria. To určite dobre poznáte. Pri tomto recepte je najdôležitejšie dobre rozpracovať cesto a potom ich nechať vysušiť. 

rezance9
bonappetit.com

Na výrobu domácich rezancov budete potrebovať:

1 hrnček hladkej múky

2 vajíčka

1 lyžičku soli

Postup:

Múku si preosejeme, pridáme lyžičku soli a v strede urobíme priehlbinku, kam pridáme dve vajíčka.

rezance3
thepioneerwoman.com

Cesto je najlepšie spracovať rukami.

rezance4
thepioneerwoman.com

Cesto je vypracované, keď sa už nelepí, je tuhšie a má na všetkých miestach rovnakú farbu. Pracovnú dosku si následne pomúčte a z cesta vyvaľkajte tenké placky.

rezance5
thepioneerwoman.com

Vyvaľkať ich treba približne na 2 až 3 mm a z tohoto množstva je ideálne urobiť dve rovnako veľké placky. Cesto necháme na teplom mieste odpočívať približne pol hodinu.

rezance6
thepioneerwoman.com

Potom si nakrájame rezance a rozložíme ich na pečiaci papier, kde ich necháme poriadne vysušiť.

rezance7
thepioneerwoman.com
rezance1
themamasgirls.com

Vysušené rezance vždy uchovávajte v uzavretej nádobe, aby nenavlhli. Ak ich navyše vložíte do nejakej dekoračnej nádoby a ešte trochu ozdobíte, môže to byť aj skvelý darček pre vašich priateľov alebo rodinu.

rezance8
thesigilwitch.com

zdroj: interez.sk

Najnovšie články