Recept na najlepšie lístkové cesto od mojej mamy, ktoré máte hotové už za 10 minút a pečivo s ním chutí božsky


Tiež milujete lístkové cesto? Pre mňa osobne je to najlepšia vec na svete. Môžete ho plniť naslano, nasladko a v podstate všetkým, čo máte radi. Dnes som si pre vás pripravila recept na domáce lístkové cesto, ktoré máte hotové šmahom ruky. Niekedy je príprava lístkového cesta zložitá, no s týmto receptom nie.

cesto1
bbc.co.uk

Budete potrebovať:

500 gramov pšeničnej hladkej múky špeciál

1 žĺtok

200 gramov masla

100 gramov kyslej smotany

soľ na dochutenie

Postup:

Pripravíme si veľkú misku, v ktorej zmiešame preosiatu múku spolu s maslom. Najlepšie je miešať priamo čistými rukami, vtedy máte cesto plne pod kontrolou. Následne pridáme žĺtok a kyslú smotanu. Ak je potreba, tak aj soľ. Hnetieme cesto až kým nemá jednotnú formu. Cesto prekryjeme potravinárskou fóliou a vložíme ho na 30 minút do chladničky. Po 30 minútach je cesto pripravené na pečenie. Naplniť ho už môžete čímkoľvek, čo máte radi, prípadne si pripravte napríklad lahodné krémeše. Dobrú chuť.

cesto2
manusmenu.com

Pozri tiež: Objavila som ten najlepší recept na kysnuté cesto. Buchty vďaka nemu chutia ako práve vybraté z rúry aj niekoľko dní

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

 

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.



Komentáre

komentárov