Sezóna kotlíkového gulášu ešte neskončila. Teraz ho môžete mať na stole už do 10 minút


Kto si ich z času na čas nenavarí? Instantné alebo sáčkové polievky sú na trhu už celé roky a pre mnohé ženy je to najjednoduchší a najrýchlejší spôsob, ako rodine rýchlo a bez starostí pripraviť niečo teplé. Postihnú vás niekedy ale výčitky svedomia? Máte pocit, že takáto polievka nie je úplne najzdravšia? To je len mýtus, ktorému ešte stále verí mnoho ľudí.

Foto: pixabay

Asi nie je nič horšie, ako prísť domov z práce a zistiť, že chladnička zíva prázdnotou. V takéto momenty nás sáčková polievka naozaj môže zachrániť. Hotová je do 10 minút a nemusíte ju vždy považovať za „nezdravé jedlo“.

Sezóna kotlíkového gulášu ešte neskončila

Aj keď sa s letom pomaly ale isto lúčime, teplé dni ešte stále lákajú na nejaké rodinné akcie v prírode. Ak patríte k milovníkom kotlíkového gulášu, teraz si ho môžete pripraviť oveľa rýchlejšie a pohodlnejšie. Skvelá gulášová od Vitany skutočne chutí ako originál. Je hustá, neobsahuje glutaman, ktorý býva pri sáčkových polievkach často strašiakom.

Rýchla záchrana v práci

Všetci dobre poznáme pracovný stres, vďaka ktorému často zabúdame na to najdôležitejšie a to je teplé jedlo. Ak viete, že nebudete mať čas ísť na menu do najbližšej reštaurácie, gulášová polievka s krajcom chleba je v tomto prípade obrovskou záchranou. Keďže neobsahuje žiadne dochucovadlá a výrobné postupy sa postupom času zmenili, takáto polievka dnes už obsahuje minerály, zeleninu a dokonca aj vlákninu.

Výrobcovia zvyčajne pripravia bežnú gulášovú polievku, akú si doma alebo v kotlíku viete uvariť aj vy. Potom z nej, laicky povedané, len odstránia vodu a vznikne polievka, ktorá je dehydrovaná, v podobe, akú poznáme z obchodov. Aj toto je jeden z dôvodov, prečo by ste voči takejto rýchlej alternatíve gulášovej polievky určite nemali byť skeptickí.

Nezbadáte rozdiel

Foto: pixabay

Instantná gulášová polievka chutí naozaj na nerozoznanie od tej, akú konzumujeme na opekačkách. Tradičnú gulášovú polievku s viacerými druhmi mäsa, zeleninou a zemiakmi varievali ešte naše babičky a často si pri nej pripomenieme práve skvelé detstvo prežité na chatách s rodinou. Je súčasťou slovenskej kuchyne a veríme, že toto sú presne tie tradície, ktoré sa oplatí dodržiavať a pestovať aj naďalej.

Tip na záver

Keď sa opýtate desiatich kuchárov, ako pripravujú gulášovú polievku, dostanete desať rôznych receptov. To isté platí aj u našich hostí. Jeden má rád pikantný, ďalší hustejší, iný redší ale s bohatou porciou zeleniny. Vyhovieť sa nedá všetkým, no chuť kotlíkového gulášu môžete zvýrazniť a vyzdvihnúť práve tým, že do kotlíka na záver pridáte gulášovú od Vitany a podmaníte si chuťové bunky naozaj všetkých. Dobrú chuť.

Lucia Mužlová


Komentáre

komentárov