Skvelý, jednoduchý a voňavý cibuľový chlebík si pripravíte doma za chvíľku aj vy


Chlieb je potravina, ktorú má na stole asi každý. Vždy tvorí základ nášho nákupného zoznamu. Čo tak si ho pripraviť doma? A nie je to len taký obyčajný chlebík. Je to cibuľový chlieb, ktorý budete milovať a tá vôňa je jednoducho úžasná. Jediné negatívum je, že musíte počkať, kým úplne nevychladne, čo je, povedzme si na rovinu, niekedy ťažké.

Tento chlebík môže byť vynikajúci práve s domácim mascarpone, na ktorého výrobu budete potrebovať len dve ingrediencie. Pripravte si ho doma aj vy.

cibulovychlieb1
homecookingadventure.com

Budete potrebovať:

1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké plátky

1 zväzok zelenej cibuľky

2 lyžice olivového oleja

soľ

Cesto

4 šálky (500 g) múka

1 lyžička (5 g) soli

25 g čerstvého droždia

1 zväzok zelenej cibuľky (jemne nasekaná)

320 ml teplej vody

skaramelizovaná cibuľka

Postup:

V panvici ohrejeme olej na strednom plameni. Pridáme cibuľu a varíme domäkka. Dochutíme soľou a necháme vychladnúť. Vo veľkej miske si zmiešame múku so zelenou cibuľkou a droždie zmiešame so soľou a 80 ml vody. Po premiešaní všetkých ingrediencií pridáme zvyšok vody a po ďalšom premiešaní pridáme karamelizovanú cibuľku z panvice.

Cesto miešame až kým sa neodliepa od stien misky. Zakryjeme ho utierkou a necháme asi jednu hodinu odpočívať v teple. Na pomúčenej doske vytvarujeme bochník. Vložíme ho do plechu s rozmermi najlepšie 15 x 25 a necháme kysnúť ďalších 30 minút.

cibulovychlieb2
homecookingadventure.com

Bochník posypeme soľou a cibuľou podľa chuti. Rúru predhrejeme na 240 stupňov Celzia a na spodnú časť rúry dáme plech s vodou, aby sa mohla počas pečenia vyparovať. Pečieme 15 minút a po 15 minútach odstránime plech s vodou. Znížime teplotu na 230 stupňov a pečieme ďalších 15 minút. Pred rezaním je potrebné nechať chlieb úplne vychladnúť. Dobrú chuť.

K receptu pripájam aj video, ktoré vám ukáže, ako na to.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), homecookingadventure.com

horoskop-marec

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov