Tento fantastický recept na zapečený chlebík som našla nedávno a odkedy som ho vyskúšala, žiadnu inú slanú pochúťku už nepripravujem


Zobraziť galériu
8 Fotografie

Rodinné oslavy, narodeniny, sviatky – na všetky tieto stretnutia vždy hľadáme recepty na slané pochúťky. Ja som prednedávnom našla tento na zapečený chlieb s cesnakom. Je to rýchly jednoduchý recept. Potešilo ma, že potrebujete len zopár surovín, ktoré máte väčšinou vždy doma. Odkedy tento chlieb pečiem, moja rodina už nič iné nechce. 

Budeme potrebovať:

3 hlavy väčšieho cesnaku

2 polievkové lyžice olivového oleja

1/2 hrnčeka zmäknutého masla

1 chlieb biely alebo čierny – výber je len na vás

1 hrnček nastrúhaného syra

2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate

štipku soli na dochutenie

Postup:

Pokiaľ máme všetky suroviny pripravené, môžeme začať s pripravovaním.

      1. Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je vybrať maslo z chladničky a nechať ho zmäknúť pri             izbovej teplote. Následne si nechám nahriať rúru na 170° C.

       2. Cesnak si očistíme a z vrchnej strany kúsok odrežeme tak, aby sme videli jednotlivé              strúčiky.

      3. Na plech si dáme alobal, ktorý potrieme olivovým olejom a poukladáme cesnak.                   Pečieme približne 50 minút pri 170° C. Cesnak nám pečením zmäkne a nadobudne                úplne inú chuť ako keď je čerstvý.

       4. Keď je cesnak upečený, necháme ho vychladnúť. Potom cesnak očistíme, nadrobno                pokrájame a zmiešame ho s nastrúhaným syrom, maslom a petržlenovou vňaťou.

      5. Ak potrebujete dochutiť, pridajte štipku soli.

       6. Chlieb si nakrájame na plátky a každý kus potrieme pripravenou zmesou.

       7. Takto pripravený chlieb poukladáme na vymastený plech a necháme piecť 3-4                       minúty pri teplote 240° C.

Tip od nás: Keď už nechávate zapiecť chlieb a máte k dispozícií na svojej rúre funkciu gril, použite ju. Chlieb bude chutnejší a pekne sa prepečie.

Prečo by sme mali jesť viac cesnaku ?

Cesnak obsahuje veľa vitamínov: A, B1, B2 a C, ktoré sú pre naše zdravie veľmi dôležité. Má taktiež antibakteriálne a protizápalové účinky, ktoré napomáhajú nášmu imunitnému systému. Cesnak sa už v minulosti používal ako liečivo pri rôznych ochoreniach. Dnes už máme k dispozícií množstvo liekov, ale nemali by sme zabúdať na prírodné liečivá. Cesnak zohráva dôležitú úlohu pri prevencii pred srdcovými ochoreniami a rakovinou. Nemali by sme teda jeho konzumáciu podceňovať, ale zaradiť ho do svojho jedálnička.

Vyskúšajte tento jednoduchý recept a samé uvidíte aký je fantastický. Môžete ho podávať ako jedlo pre hostí, ale aj ako jednoduchú rýchlu večeru.

zdroj: babskeveci.sk (Marianna), vk.com

Zadajte Váš e-mail, a my Vám pošleme elektronickú knihu ZDARMA!

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov