Do omáčky pod mäso pridala štipku kávy a myslela som si, že obed bude zničený. Toto je 14 skvelých trikov do kuchyne, ktoré by ste si mali prilepiť na chladničku

Mary

Varenie, pečenie, servírovanie, toto sú činnosti, ktoré robíme v kuchyni denne. Každá už máme svoje triky, ako si prácu uľahčiť alebo urýchliť. My sme však pre vás objavili niekoľko tipov, ktoré vaše jedlo obohatia a bude oveľa chutnejšie ako kedykoľvek predtým. Vybrali sme pre vás 14 užitočných trikov, ktoré určite vyskúšajte.

Článok pokračuje pod videom ↓
tipy 1
takprosto.cc

#1. Keď varíte pikantnú omáčku k pečienke či k inému mäsu, vyskúšajte do hrnca pridať štipku instantnej kávy. Tento malý trik pridá omáčke na pikantnosti a aj na výraznosti chuti celkového jedla.

#2. Ak sa bojíte, že sa vám mlieko rýchlo pokazí, vyskúšajte toto: prelejte mlieko do misky a pridajte trošku soli. Týmto zabránite kyslosti mlieka a zároveň tak predĺžite jeho životnosť.

#3. Recept pre milovníkov zemiakov! Zrežte dve jablká, polejte ich citrónovou šťavou a potrite maslom. Takto pripravené jablká potom len pridajte do hotovej zemiakovej kaše so smotanou alebo mliekom.

#4. Ak chcete zistiť, či je ryba čerstvá, vložte ju do misky so studenou vodou. Ak bude klesať ku dnu, je čerstvá a vhodná na konzumáciu. Pokiaľ chcete očistiť rošt alebo panvicu, v ktorej ste opekali rybu, najlepšie urobíte, ak použijete ocot. Navyše vás zbaví nepríjemného zápachu.

#5. Pevný, chutný, transparentný aspik. Koľké z nás ho doma robíme a neustále sa snažíme, aby bol dokonale priehľadný? Pokiaľ teda varíte aspik, pridajte 10 minút pred koncom varenia vaječné škrupiny.

#6. Ak máte doma otvorené šampanské, dajte do fľaše vidličku (podotýkame, že nie hliníkovú). Tento jednoduchý trik vám pomôže pri uchovaní čerstvosti a bubliniek v šampanskom.

tipy 3

pixabay.com

#7. Aj vám sa stáva, že sem-tam mlieko prihorí? Pred varením mlieka opláchnite hrniec studenou vodou a už nikdy sa vám to nestane.

#8. Hrozienka, sú skvelým pokrmom. Ak ich ale dáte na niekoľko minút do teplej citrónovej šťavy, budú omnoho chutnejšie a šťavnatejšie.

#9. Ak varíte guláš a chcete, aby bolo mäso rýchlo mäkké, pridajte do hrnca jednu polievkovú lyžicu otcu.

tipy 3

takprosto.cc

#10. Vyskúšajte túto veľmi chutnú a výživnú ryžu. Ak ryžu dusíte, vyskúšajte tento pomer: jeden hrnček ryže a šťava z polovice grapefruitu.

#11. Plastové obaly udržujte v chladničke. Zabránite tak lepeniu jedla, pokazeniu či kyslosti.

#12. Skúste pridať do palacinkového cesta trochu minerálky s bublinkami.  Palacinky budú mať skvelú chuť a zároveň budú neuveriteľne nadýchané.

#13. Tajomstvo pečenia s nezabudnuteľnou vôňou? Do misy vsypte cukor a korenie, ktoré bežne používate pri pečení: škoricu (mletú alebo vcelku), klinček, aníz, sušenú mätu a šupky z citróna alebo limetky. Jedlá pripravené z tohoto cukru majú neodolateľnú vôňu a ešte lepšiu chuť.

#14. Ak potrebujete v zhone pripraviť majonézu, urobte ju tak, že zmiešate v hrnci nad miernym plameňom kyslú smotanu, jeden žĺtok a horčicu.

Vyskúšajte aspoň jeden z týchto trikov a samé uvidíte akými skvelými pomocníkmi do domácnosti sú. Ak ich budete používať, nielenže si uľahčíte prácu v kuchyni, ale budete aj spokojnejšie. Dajte nám vedieť, aké boli.

zdroj: babskeveci.sk (Marianna), takprosto.cc

Najnovšie články