Tisíce žien v domácnosti pripravujú ravioli zle! Vďaka týmto 4 trikom budú chutiť ako v pravej talianskej reštaurácii

Ravioli sú fantastické jedlo pochádzajúce z talianskej kuchyne. Najčastejšie ich poznáme plnené mäsom, no čoraz častejšie sa pripravujú aj vegetariánske plnené zeleninkou alebo syrom. Tak či onak, ravioli treba vedieť pripraviť. Nie sú to totiž len obyčajné cestoviny, ktoré za pár minúť vyvaríte vo vode.

sovkusom.ru

Aby boli zmrazené ravioli po tepelnej úprave rovnako chutné ako tie originálne, musíte vedieť, čo s nimi robiť. Existuje niekoľko spôsobov, ako ich pripraviť a nedá sa povedať, ktorý z nich by bol najlepší. Koľko ľudí, toľko chutí.

Varené ravioli

Klasický spôsob, ako uvariť cestovinu, nie je nijako odlišný. Ibaže treba dbať na niektoré drobné vychytávky. Pri príprave varených raviol si počkajte, kým vám voda v hrnci celkom zovrie. Potom do nej dajte zmrazené ravioli, no nezabudnite, že musia siahať maximálne do dvoch tretín množstva vody. K nim okamžite pridajte soľ, bobkový list a trochu kurkumy. Soľ ich dokonale ochutí, bobkový list prevonia a kurkuma príjemne zafarbí. Ravioli stále miešajte. Keď začne voda opäť vrieť, prilejte do hrnca šálku studenej vody a varte ďalších  minút. Trik so studenou vodou slúži na vytiahnutie chutí a zároveň je vynikajúcim spôsobom, ako zaručiť, že ravioli budú na tanieri mäkké a nie tuhé.

sovkusom.ru

Parené ravioli

Na pare sa dá pripraviť množstvo jedál a často sú nielen chutnejšie, ale aj zdravšie. V tomto prípade na zdravie para nemá veľký vplyv, no určite vám para pomôže, ak máte ravioli veľké a vo vode sa s nimi ťažšie manipuluje. K raviolám pridajte bobkový list a zvrchu ich posoľte a posypte čiernym korením. Potom ich držte v pare asi 30 minút.

sovkusom.ru

Opečené ravioli

Ak ste ešte nejedli ravioli na tento spôsob, určite ich vyskúšajte. Sú fantastické! Chrumkavé zvrchu a mäkučké zvnútra. Touto metódou ich navyše budete mať pripravené skôr ako varením či parením. Ravioli nechajte rozmraziť pri izbovej teplote. Na panvicu si dajte trochu oleja a poriadne ho rozohrejte. Potom naň vysypte ravioli a opekajte z oboch strán do zlatista. Nezabudnite ich posoliť a okoreniť. Keď sú ravioli zlatisté, vylejte do panvice horúcu vodu tak, aby nesiahala vyššie ako 0,5 cm. Počkajte, kým sa voda odparí a potom ravioli podávajte.

sovkusom.ru

Ravioli v smotane

Ravioli varené v smotane spravia s chuťou zázračnú vec. Cesto bude také vláčne, že sa vám bude na jazyku priam rozplývať. Zalejte ravioly vodou a šľahačkovou smotanou v pomere 1:2, osoľte ich a okoreňte a varte na miernom ohni do zmäknutia. Potom omáčku zahustite maslom a nastrúhaným tvrdým syrom alebo parmezánom a nechajte v teple ďalších 10 minút. Tá chuť vás celkom poblázni.

sovkusom.ru

A ako pripravujete ravioli vy? Dajte nám vedieť v komentároch.

Pozri aj: Červená kvapalina, ktorá vyteká z mäsa, v skutočnosti NIE JE krv. Tieto fakty ste o mäse určite nevedeli!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Zadajte Váš e-mail, a my Vám pošleme elektronickú knihu ZDARMA!

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov