Neradi trávite veľa času v kuchyni? Týchto TOP 10 kulinárskych trikov od svetových šéfkuchárov bude pre vás na nezaplatenie


Ak ste ráno vstali z postele ľavou nohou alebo ste si so sporákom nikdy príliš nesadli, určite premýšľate nad tým, ako sa s varením vysporiadať čo najjednoduchšie a bez väčšej ujmy. Prinášame vám pár tipov, ktoré vám ušetria čas i energiu a na ich realizáciu vám postačia iba úplné kulinárske základy. 

Rýchlo uvarené cestoviny

Ak cestoviny namočíte pred tým, než ich dáte variť, následne pri sporáku strávite iba 60 sekúnd. Ak sa vám to nezdá, môžete to vyskúšať. Vložte makaróny alebo iné cestoviny do vzduchotesného hrnca s vodou a nechajte ich v ňom niekoľko hodín, prípadne počas noci. Keď si ich budete chcieť dať na obed alebo na večeru, stačí, keď ich necháte chvíľočku vo vriacej vode alebo ich povaríte priamo v pripravovanej horúcej omáčke, s ktorou ich budete podávať.

pixabay.com

Dokonalé kocky z manga

Toto je najjednoduchší a najrýchlejší spôsob, ako môžete nakrájať mango na krásne pravidelné kocky.

traderjoes.com

Jednoduché strúhanie syra

Prácu s parmezánom alebo akýkomkoľvek iným druhom tvrdého syra si môžete uľahčiť, pokiaľ ho zahrejete na izbovú teplotu (20-25 °C). Syr sa stane mäkším, poddajnejším a bude sa dať jednoduchšie strúhať.

pixabay.com

2-krát rýchlejšie opražená cibuľka

Keď cibuľka začne rozvoniavať a sfarbovať sa dozlatista, pridajte 1/2 alebo 1 lyžičku jedlej sódy na 1 kg cibule. Cibuľka sa priamo pred vašimi očami opraží, no nestane sa, že by sa spálila.

pixabay.com

Bleskové ostránenie kôstky z avokáda

Použite najostrejší nôž, aký máte k dispozícii, avšak buďte veľmi opatrná. Najbezpečnejší spôsob je položiť avokádo na dosku na krájanie.

Okamžité vyprážanie a dusenie mäsa pomocou zmrazenia

Všetko, čo musíte urobiť, je zmraziť mäso tak, aby ste ho vedeli narezať na plátky, ktoré následne jednoducho a rýchlo pripravíte.

pixabay.com

Rýchle roztopenie masla

Ak vám už to večné čakanie, kým sa roztopí tvrdé maslo z chladničky a vy ho budete môcť použiť na varenie, pečenie alebo iba bežné natretie na pečivo začína liezť a nervy alebo jednoducho nepatríte medzi trpezlivých ľudí, nasledujúci trik bezpochyby oceníte. Všetko, čo budete potrebovať, je tanierik, pohár z hrubšieho skla a voda.

Rýchle čistenie zemiakov

Mladé zemiaky dajte do hrnca s vriacou vodou približne na 30 sekúnd. Potom ich premiestnite do hrnca so studenou vodou. Po 30 sekundách môžete šupku, ktorá bude poddajná vďaka rýchlemu poklesu teploty, jednoducho odlúpnuť prstami.

pixabay.com

Šikovné krájanie ananásu

Použitím ostrého noža rozrežte ananás na 4 kusy a postupujte podľa nasledujúceho video návodu.

youtube.com

Rýchle varenie zeleniny

Keď sa najbližšie rozhodnete variť zeleninu, nahraďte obyčajnú vodu minerálnou. Hydrogénuhličitany prítomné vo vode sýtenej oxidom uhličitým zničia rastlinné celulózy nachádzajúce sa v zelenine, čím zeleninu zmäkčia a tým urýchlia jej varenie a prípravu.

pixabay.com

Dúfame, že sme vám týmito tipmi a trikmi, z ktorých niektoré používajú aj tí najvychytenejší kuchári, aspoň trochu uľahčili proces varenia. Možno niektoré z nich využijete pri príprave najbližšieho obeda alebo večere a možno niektoré využívate už dlhšie. Každopádne budeme rady, ak sa s nami podelíte o vaše skúsenosti, prípadne nám posuniete nejaké vlastné rady a triky, na ktoré v kuchyni nedáte dopustiť.

Pozri aj: Zabudnite na klasický špenát ako zo školskej jedálne. Toto je dôvod, prečo by ste mali prestať variť alebo pariť čerstvý špenát

Katuš, adme.ru

Viac skvelých návodov nájdete TU.


Komentáre

komentárov