Triky a tipy do kuchyne


Unavuje vás stravovanie vo fast foodoch, no varenie doma je pre vás príliš zdĺhavé? Všetko má svoje riešenia a čo sa dá, to treba vylepšiť. Ak ste sa pre kuchyňu nenarodili, nezúfajte. To ešte neznamená, že z vás nemôže byť dobrá gazdiná. Treba len vedieť, ako si prácu uľahčiť.

Každodenná kulinárska rutina už omrzela mnoho prvotne namotivovaných žien. Spočiatku je varenie skvelé, no keď už je toho akosi veľa a akosi dlho vyvárame štyrikrát do týždňa, začne nás to nudiť, ba priam obťažovať. Pre jednoduchšie, rýchlejšie a chutnejšie varenie prinášame týchto 9 kulinárskych trikov, s ktorými bude varenie opäť radosť.

Sivý karfiol

Aj vás rozčuľuje, keď vám karfiol po uvarení zosivie? Pokiaľ ho idete vyprážať, dá sa to ešte zniesť. No ak ho idete napríklad zapekať, to je už o inom. Riešenie je v mlieku. Pridajte do vody, v ktorej sa karfiol varí, trochu mlieka a soli. Po uvarení bude krásne biely.

1
sovkusom.ru

Sladká soľ?

Paradoxne, sladšie cesto dosiahnete, ak do neho pridáte štipku soli. Ani vy ste doteraz nevedeli, prečo sa dáva takmer do každého koláča? Soľ totiž vo všeobecnosti zvýrazňuje chuť. V prípade tepelnej úpravy však najviac účinkuje na sladké. Dokonca aj káva bude intenzívnejšia a aromatickejšia, keď do nej pridáte pár zrniečok soli.

2
sovkusom.ru

Zamrznuté hrozno

Neviete, čo s toľkým hroznom z leta? Alebo vám nejaké jednoducho ostalo v košíku a nik ho nechce jesť? Dajte ho zamraziť. Už nikdy sa nebudete musieť trápiť s chladením nápojov. Stačí bobuľka zamrznutého hrozna a nápoj je chladnejší rýchlejšie, ako keď doň vhodíte ľad.

3
sovkusom.ru

Kaša namiesto ryže

Ak sa aj vám stáva, že ryžu či pohánku často rozvaríte, alebo z nich namiesto prílohy urobíte kašu, vedzte, že problémom je prebytočná vlhkosť. Ak sa vám takéto niečo prihodí, nezúfajte si. Prikryte hrniec utierkou a potom pokrievkou. Nechajte utierku, aby nasala vlhkosť po dobu 10-15 minút. Potom ju odstráňte a uvidíte, že z ryže už nebude kaša, ale bude to oveľa lepšie.

4
sovkusom.ru

Príliš málo šťavy

Pri citrusoch sa často stretávame s tuhou dužinou, z ktorej len ťažko dokážeme vydolovať viac šťavy. Tento problém vyrieši mikrovlnka. Citrón alebo limetku do nej vložte na 10 sekúnd a potom žmýkajte. Šťava sa bude z citrusov doslova liať.

5
sovkusom.ru

Univerzálne cesto

Lahodný a rýchly koláč môžete upiecť aj v tej najkritickejšej chvíli. Je to ako s cestom na palacinky. Stačí si zapamätať zopár surovín. Tie sú konkrétne: rovnaké množstvo múky a cukru, vajíčka v rovnakej hmotnosti ako je maslo. Fantázia a váhy v kuchyni nesmú chýbať, preto môžete hneď teraz začať piecť.

6
sovkusom.ru

Farebná polievočka

Vaša polievka bude zelenšia a farebnejšia, ak na konci varenia nasypete štipku cukru a pár kvapiek octu. Perfektné!

7
sovkusom.ru

Chrumkavé nakladané uhorky

Ak neviete, ako docieliť, aby boli vaše nakladané uhorky po otvorení chrumkavé, vyskúšajte amarantový list. Je neuveriteľné, ako amarant udrží uhorky stále pevné a chrumkavé a tak v pohári, kde sa nachádza amarantový list, nie je ani jedna uhorka „spotená“.

8
sovkusom.ru

Zhorené maslo

Ak dáte maslo na horúcu panvicu vedzte, že vám skôr, či neskôr vždy stmavne a jeho arómu aj pocítite. Aby ste tomu predišli, nakvapkajte vždy na panvicu dve tri kvapky oleja a maslo potom pokojne topte aj na plnom ohni.

9
sovkusom.ru

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

horoskop-april

Viac skvelých návodov nájdete TU.


Komentáre

komentárov