Urobte si doma kuracie rezne na spôsob Cordon bleu bez vyprážania. Ich vôňu a chuť si zamilujete

Máte radi kuracie prsia? A máte radi Cordon blue? Ak máte pocit, že sa jedná o veľmi ťažké jedlo, prípadne len nemáte radi vyprážané, máme pre vás skvelý recept. Ak hľadáte nový recept na prípravu kuracích pŕs, máme riešenie. Je ním skvelý recept s názvom Cordon Bleu, ktorý si zamilujete.

prsia4
coolinarika.com

Budeme potrebovať:

4 kúsky kuracích pŕs

cesnak

čierne korenie

soľ

petržlenová vňaťka (sušená)

5 lyžíc horčice

8 plátkov šunky

8 plátkov syra

2 vajíčka

1/4 hrnčeka mlieka

1 a 1/2 hrnčeka strúhanky

4 lyžice oleja

Postup:

Na začiatku si kuracie prsia umyjeme a očistíme. Potom ich prekrojíme na polovicu, aby sme dostali 8 približne rovnakých kúskov. Vyklepeme ich na tenšie plátky a osolíme, okoreníme. Potrieme ich pretlačeným cesnakom a posypeme sušenou petržlenovou vňaťkou. Každý plátok ešte potrieme horčicou a na jednu stranu dáme jeden plátok šunky a syra. Kuracie prsia zrolujeme.

prsia1
coolinarika.com

Rolky obalíme v rozšľahanom vajíčku s mliekom a potom v strúhanke. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie a potrieme olejom.

prsia2
coolinarika.com

Rolky položíme na plech a pečieme ich pri teplote 210 stupňov Celzia približne 35 minút. Podávame s hranolkami, zemiakmi či zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

prsia3
coolinarika.com

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), coolinarika.com

Zadajte Váš e-mail, a my Vám pošleme elektronickú knihu ZDARMA!

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov