Vrstvený jablkový koláč: Vonia po škorici, je šťavnatý a príprava už nemôže byť jednoduchšia


Toto je presne ten druh koláča, o ktorom si poviete, že je fajn, ale nebude mať veľký úspech. Práve naopak! Čo môžete pokaziť jemným, vláčnym a vrstveným jablkovým koláčom? Ideálny recept na nedeľný koláčik, ktorý poteší všetky brušká. Ideálny na jeseň, pretože potrebujeme spotrebovať bohatú úrodu z našich záhrad. Poďme teda na to!

jablkovykolac2
kuharica.kontin.info

Budete potrebovať:

1 hrnček krupice

1 hrnček hladkej múky

1 hrnček cukru

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

6 veľkých nastrúhaných jabĺk

škorica podľa chuti, pokojne aj škoricový cukor

olej na vymazanie plechu

nastrúhané maslo podľa potreby

Postup:

V miske si najskôr zmiešame všetky suché ingrediencie.

jablkovykolac3
kuharica.kontin.info

Plech si vymažeme maslom alebo olejom a vysypeme múkou.

jablkovykolac4
kuharica.kontin.info

Na dno nasypeme trošku múčnej zmesi.

jablkovykolac5
kuharica.kontin.info

Následne pridáme vrstvu strúhaných jabĺk. Na jabĺčkach nešetrite.

jablkovykolac6
kuharica.kontin.info

Opäť ide vrstva múky. Použite toľko, aby vrstva jabĺk nepresvitala. Následne ide opäť vrstva s jabĺčkami. Takto vrstvíme až kým sa nám neminie zmes múky a zmes jabĺk. Je len a len na vás, aký pomer surovín zvolíte. Záleží to aj od rozmeru plechu, ktorý používate. Ak je veľký a hlboký, budete potrebovať väčšie množstvo.

jablkovykolac7
kuharica.kontin.info

Nakoniec na vrch nastrúhame maslo.

jablkovykolac8
kuharica.kontin.info

Koláčik pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia približne 40 minút, až kým nebude povrch hnedo zlatej farby.

jablkovykolac9
kuharica.kontin.info

Vrch ešte môžeme posypať práškovým cukrom, prípadne aj škoricovým cukrom. Mňam! Dobrú chuť.

jablkovykolac1
kuharica.kontin.info

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), kuharica.kontin.info

horoskop

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.



Komentáre

komentárov