Táto jedna vec mi pomohla zbaviť sa lupín, rozštiepených končekov a konečne mám vysnívanú leviu hrivu! Okrem iného má týchto ďalších 23 využití


Nimbový olej je úžasný dar prírody. Ponúka neporaziteľné a medicínsky overené zdravotné a kozmetické výhody. Olej sa lisuje zo semien plodov, ktoré rastú na nimbovom strome. Ak vám záleží na vašej kráse, určite by ste mali popremýšľať, či sa ho neoplatí vyskúšať. Dokonca sa používa ako hlavná zložka pre starostlivosť o pleť a vlasy v kozmetike!

nimba1
killbugsnaturally.com

Nimbové stromy nájdete rásť v Indii a ďalších častiach Ázie. V Anglicku sú známe pod názvom Margosa Tree a ich názov v botanike je azadirachta indica. Nimbové stromy sú viacúčelové a vďaka svojim mimoriadnym liečivým vlastnostiam dokážu pomôcť pri rôznorodých zdravotných problémoch. Častokrát je táto rastlina označovaná aj ako „rastlina s prísľubom“.

V Indii bol nimbový olej používaný tisíce rokov ako hlavná zložka pre boj s rôznymi chorobami. Známy je dodnes i v ajurvédskej medicíne. Všetky časti stromu vrátane: konárov, listov, kôry, ovocia, kvetov a koreňa sú veľmi prospešné, pretože obsahujú azadirachtin, čo je zlúčenina, ktorá poskytuje svoje antibakteriálne, protiplesňové a antiparazitárne vlastnosti. Tieto látky sú veľmi prospešné pri liečbe rôznych infekcií a slúžia i na posilnenie imunitného systému. Okrem zdravotných výhod má tiež využitie v rôznych výrobkoch pre domácnosť. Je maximálne bezpečný, dokonca až natoľko, že jeho používanie je bez akýchkoľvek vedľajších účinkov.

nimba2
pixabay

Tento zázračne liečivý olej sa vyrába lisovaním semien z plodov nimbového stromu. Olej má svetlú až tmavohnedú farbu v závislosti od spôsobu jeho spracovania. Má taktiež veľmi horkú chuť. Obsahuje mastné kyseliny ako je kyselina olejová a kyselina linoleová, ktoré sú prospešné pre pokožku. Pozrime sa spolu na ďalšie výhody tohto zázračného oleja v praxi.

Olej je plný živín až natoľko, že je používaný ako dôležitá zložka v pleťových mliekach, krémoch, mydlách a samozrejme kozmetike ako takej. Je veľmi prospešný na rôzne ekzémy, náchylnú kožu a bude nevyčísliteľným prínosom pre ľudí, ktorí trpia lupienkou a akné. Jeho skvelé vlastnosti pomáhajú liečiť drobné rany i zranenia. Taktiež veľmi účinne pomáha pri zbavovaní sa suchej kože a zabraňuje tak následnému svrbeniu.

Chráni pokožku a bojuje proti starnutiu

Obsahuje vysoké množstvo antioxidantov, ktoré chránia pokožku pred poškodením. Karotenoidy, ktoré poskytujú vysoký podiel antioxidantov, mastných kyselín a vitamínov, ktoré chránia kožu pred starnutím a dodávajú jej pružnosť. Pri pravidelnom používaní sa z tváre vytratia dokonca i jemné mimické vrásky.

Akné? Od dnes už žiadny problém!

Je vhodný pre pleť, ktorá trpí na akné. Kyselina acetylsalicylová odstraňuje akné spolu s baktériami nachádzajúcimi sa na koži. Znižuje zápal, začervenanie a lieči jazvy, ktoré častokrát po sebe zvykne akné zanechať. Tento olej môže byť tiež použitý ako maska na tvár, aby sa z nej odstránili nečistoty a taktiež sťahuje póry.

Zmierňuje príznaky ekzémov

Viaceré ekzémy bývajú ovplyvnené génmi. Nimbový olej pomáha pri úľave od príznakov ekzému. Vďaka vysokému obsahu vitamínu E a mastných kyselín rýchlo preniká do vonkajšej vrstvy kože, vytvára ochrannú bariéru a zabraňuje tak strate jej vlhkosti. Zmierňuje začervenanie, opuch, upokojuje pokožku, lieči suchú a rokmi poškodenú kožu. Máme pre vás skvelú správu. Jeho antiseptické vlastnosti udržiavajú každú infekciu v šachu!

Bojuje s plesňovými infekciami

Plesňové infekcie kože, ako napríklad nechtov na nohách či rôzne huby sú u aktívnych športovcov celkom bežné a pomerne časté.

Nimbový olej je jedným z najúčinnejších anti-plesňových činidiel dostupných v prírode. Je skvelou náhradou a dokonca omnoho účinnejšou za drahé krémy, ktoré sú k dispozícii na predajných pultoch od lekárnikov. Testy preukázali, že tento olej je účinný až na 14 rôznych kultúr húb, ktoré spôsobujú plesňové ochorenia.

S nimbovým olejom sa suchá koža stáva minulosťou!

Nimbový olej je vysokoefektívny pre hydratáciu kože. Zvlhčuje pokožku do hĺbky tak, že má zázračnú schopnosť regenerovať a opraviť i jej dlhodobé vysušenie.

Odstraňuje nežiadúcu pigmentáciu

Nimbový olej je doslova „vrahom“ pre nepekné sfarbenie pokožky, ktoré býva častokrát spôsobené nadmernou tvorbou melanínu, ktorý sa v nej nachádza. Melanín je pigment, tmavé farbivo, a jeho prítomnosť rozhoduje o sfarbení kože. Jeho hlavnou úlohou je ochrana pokožky pred slnečným žiarením. Ak je toto farbivo vylučované v nadmernej miere, dochádza k viditeľnej pigmentácii, a teda nerovnomernému zafarbeniu kože. Nimbový olej udržuje produkciu melanínu na uzde.

Zdravé vlasy

nimba6
herbariasoap.com

Už týždenná aplikácia oleja môže viesť k zdravším vlasom. Dobre ho vmasírujte do pokožky hlavy a nechajte ho tam cez noc. Najlepšie je, ak si ho aplikujete tesne pred umývaním. Nimbový olej má však silný zápach, ktorý ľudia ťažšie znášajú. Jeho koncentrácia býva vysoká a práve preto je vhodné si pred jeho použitím urobiť test, či naňho nie ste alergické. Potrite si miesto na vnútornej strane zápästia a počkajte polhodinu. Pokiaľ miesto nesčervenie, môžete ho pokojne používať.

Lieči lupiny a odstraňuje ich vznik

Nimbový olej je prírodný liek na lupiny a suchú pokožku hlavy. Mnoho šampónov proti lupinám využíva ako hlavnú zložku vo svojich produktoch práve tento olej a jeho pravidelné používanie môže zabrániť tvorbe lupín. Udržuje hladinu pH pokožky hlavy v norme. Výsledkom je, že lupiny doslova miznú pred očami. Nimbový šampón je najpohodlnejší spôsob, ako zabrániť i ďalším ochoreniam kože ako je svrbenie pokožky hlavy a lupienka. Pravidelné používanie oleja môže tiež pomôcť vyriešiť problémy ako je rednutie vlasov, pretože nimbový olej podporuje ich rast a posilňuje vlasy od korienkov.

Starostlivosť o hrubé, krepovité a kučeravé vlasy

Tento olej možno tiež použiť pre lepšiu úpravu hrubých a kučeravých vlasov. Pridajte len niekoľko kvapiek oleja do šampónu, použite ho na vlasy a nechajte na chvíľu pôsobiť.   Vlasy si udržia krásny lesk, akonáhle ich dostatočne vysušíte. Toto je hydratačný prípravok, ktorý robí vlasy hladké a skutočne dostatočne hydratované.

Zbohom všiam

Nimbový olej je bezpečný spôsob, ako odstrániť vši. Ostatné chemické produkty používané k ich odstráneniu môžu viesť k mnohým nežiaducim účinkom na pokožke hlavy.

Ponechajte nimbový olej cez noc na hlave a potom s hrebeňom, ktorý má úzke zúbky, pomaly vyčešete vši. Tento olej je bez nežiaducich účinkov a neexistuje naňho zatiaľ žiadna známa alergická reakcia.

Podporuje rast vlasov

Nimbový olej na vlasy je tiež známy pre svoju schopnosť podporiť rast vlasov. Môže byť veľmi užitočným pomocníkom pri vlasoch, ktoré zredli po nadmernom vplyve stresu, užívania liekov, znečistenia a tak ďalej.

Rieši problémy s rozštiepenými končekmi

Slabé a málo vyživované vlasy sa zvyknú štiepiť. Práve preto je vhodné používať tento zázračný olej, pretože ich hlboko hydratuje, čím vyživuje vlasy priamo zvnútra a tieto zmeny sa prejavia i navonok v podobe krásnych ucelených končekov. Ich roztrapkanosť zmizne a potom sú omnoho ľahšie zvládnuteľné i pri česaní.

Anti-septické vlastnosti

Mnohé zubné pasty, ústne vody na oplachovanie úst obsahujú nimbový olej, pretože má antiseptické vlastnosti – protibakteriálne účinky, ktoré udržiavajú zuby a ďasná zdravé. Infekcie pri používaní nimbového oleja jednoducho nemajú šancu!

Repelent proti hmyzu

Nimbový olej je vynikajúcim repelentom pre širokú škálu bežných záhradných zvieratiek ako sú húsenice, chrobáky a roztoče. V blízkosti rodinného domu či chalupy môžete nimbový olej použiť proti mravcom, švábom alebo termitom.

Odpudzuje komáre

Nimbový olej možno taktiež použiť ako odstrašujúci prostriedok pre komárov. Stačí vliať nimbový olej do menších nádobiek s vodou v oblasti, kde sa komáre naviac vyskytujú, alebo priamo do vášho príbytku. Pridajte 10% oleja do petrolejovej lampy a nechajte ju horieť. Zápach, ktorý bude cítiť z nimbového oleja, odpudí všetky komáre v najbližšom okolí a vás ušetrí od bolestivých štípancov.

Ako postrek na rastliny

nimba3
mantisplantprotection.com

Zoberte vyprázdnený rozprašovač na okná a nalejte do neho vodu s nimbovým olejom. Pokojne ním postriekajte stromy i rastliny, ktoré sú napadnuté hmyzom. Takýmto spôsobom sa ich zbavíte veľmi rýchlo.

Čistenie

Dôkladné čistenie kobercov a matracov je jedným z najväčších problémov. Môžete dostať nečistoty preč, ale úplné odstránenie baktérií býva častokrát ten najväčší problém. Ako na ne? Stačí pridať olej do vášho prípravku na koberce, aby sa odstránili všetky roztoče, baktérie alebo huby, ktoré si tam urobili svoju živnú pôdu.

Lieči menšie zranenia

Zázračný olej možno tiež použiť na liečbu drobných porezaní a rán. Zmixujte nimbový olej s vazelínou v pomere 1: 5 a potrite poranené miesto.

Nimbový olej je jednoznačným víťazom pre kozmetické potreby každej ženy a dokonca tou najlepšou voľbou oproti mnohým drahým krémom, ktoré sú vyrábané z ropy a pleť často krát poškodzujú, pretože v nich nájdete rakovinotvorné látky. Máte už osobné skúsenosti s týmto olejom a radi by ste sa o ne s nami podelili? Napíšte nám do komentárov. Budeme sa tešiť.

zdroj: babskeveci.sk (Peťa), stylecraze.com

horoskop-april

Komentáre

komentárov