Vždy som hľadala recept na chutnú nakladanú kapustu ako z bistra, no nikdy to nebolo ono, až kým mi kamarátka nedala tento recept

Začnite svoj deň s tými správnymi vitamínmi! Kapusta je zelenina, ktorá by sa v našom jedálničku mala nachádzať na pravidelnej báze. Jej hlavnou výhodou je, že nášmu telu dodá potrebné vitamíny a hlavne sa dá jesť aj samostatne. Dávame vám do pozornosti tento recept na nakladanú kapustu, ktorej chuť vás naozaj prekvapí.

kapusta1
takprosto.cc

Budete potrebovať:

2 kg kapusty

400 gramov mrkvy

4 strúčiky cesnaku

150 ml oleja

75 ml 9% octu

100 gramov cukru

2 lyžice soli

3 bobkové listy

5-6 guličiek čierneho korenia

0,5 litra vody

Postup:

Kapustu a mrkvu si nastrúhame na strúhadle na tenké pásiky. Cesnak nakrájame na menšie kúsky, prípadne ho pretlačíme. Zmes dobre natlačíme do zaváraninových pohárov.

kapusta3
ibox.cafe

Do hrnca si dáme olej, ocot, cukor, soľ, bobkové listy, čierne korenie a vodu. Varíme pár minút a následne odstavíme zo sporáka a necháme trochu vychladnúť. Touto zmesou na záver zalejeme kapustu a poháre uzavrieme. Ak budete tento recept pripravovať vo večerných hodinách, na ďalší deň bude akurát chutná a môžete sa do nej pustiť. Dobrú chuť.

kapusta4
takprosto.cc

Skvelý recept pre tých, ktorí majú radi nakladanú kapustu z bistra alebo reštaurácie. Vzhľadom na to, že do pohára ide len malé množstvo octu, poháre môžete skladovať v chladničke po dlhú dobu. Ubezpečujem vás, že ju ale zjete veľmi rýchlo! Zdieľajte tento recept so svojimi priateľmi.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), takprosto.cc

Zadajte Váš e-mail, a my Vám pošleme elektronickú knihu ZDARMA!

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov