Za menej ako hodinu si môžete doma spraviť tú najlepšiu mozzarellu, akú ste kedy jedli

Michal Blaško

Ak ste si otvorili tento recept a čítate túto vetu, znamená to jediné. Proste milujete syr a vedeli by ste ho jesť každých 5 minút v rôznych dávkach, až kým by vám nebolo zle. No a možno to tak nie je, ale aj tak vás zaujíma, ako sa dá skvelý syr spraviť doma. 

V nasledujúcom recepte vám ukážeme, ako jednoducho sa dá spraviť chutný a čerstvý syr u vás doma za menej ako hodinu práce. Samozrejme, nie je to 5 minútový recept, ale syr sa proste za takú krátku dobu spraviť nedá. Môžeme začať? Myslíme si, že určite áno.

Všetko čo budete na výrobu domáceho syra potrebovať je polovica čajovej lyžičky kyseliny citrónovej, rastlinné syridlo, približne 4 litre plnotučného mlieka a jednu čajovú lyžičku soli.

the kitchn
the kitchn

Kyselinu citrónovú rozpustíte v jednej štvrtine pohára s vodou a v druhom pohári si v takom istom množstve vody rozpustíte rastlinné syridlo. Ďalej nalejte mlieko do hrnca a v mierne zohriatom mlieku premiešajte zmes z kyseliny citrónovej. Mlieko pomaly miešajte približne pri teplote 30 °C. Vôbec sa neľakajte, keď sa vám začne mlieko zrážať.

the kitchn
the kitchn
the kitchn
the kitchn

Pokračovanie receptu na ďalšej strane…

Najnovšie články