Za menej ako hodinu si môžete doma spraviť tú najlepšiu mozzarellu, akú ste kedy jedli

Michal Blaško

Ďalším krokom bude pridanie rastlinného syridla. Keď mlieko dosiahne teplotu 40° C, hrniec prikryjete a necháte ho oddychovať po dobu 5 minút. Kým čakáte, môžete si pripraviť ďalší hrniec s vodou, ktorú privediete k teplote okolo 90° C. Všetky teploty okrem vody, môžete zmerať bežným teplomerom. V hrnci už môžete vidieť, ako sa srvátka začala oddeľovať. Ak má však stále nažltlú farbu, nechajte ho ešte chvíľu stáť.

the kitchn
the kitchn

Ak už bude mať syr mliečnu farbu, môžete ho scediť napríklad pomocou sitka.

the kitchn
the kitchn

Scedený syr v sitku sa umiestni do druhého hrnca s vodou, ktorá by mala mať teplotu okolo 60° C, a necháte ho tam odpočívať po dobu piatich minút.

the kitchn
the kitchn

Pokračovanie receptu na ďalšej strane…

Najnovšie články