Žemle prerezala, vydlabala, a jej návšteva si oblizovala všetky prsty

Lucia Mužlová

perfectingthepairing.com

Túto kategóriu receptov máte veľmi radi, a teda do nej pribudne ďalší. Rýchly, jednoduchý a fajnový. Základom sú žemle a náplň je už plne vo vašej réžii. Ja mám pre vás inšpiráciu, no pokojne si tento recept môžete pretvoriť a vymyslieť niečo ešte originálnejšie.

zemle1
perfectingthepairing.com

Budete potrebovať:

žemle

rozpustené maslo

paradajky

cibuľka

cesnak

špenát

rôzne druhy syrov

šunka alebo slaninka

vajíčko

šampiňóny

soľ, korenie

bylinky

Postup:

zemle2
perfectingthepairing.com

Rúru si predhrejte na cca 180 stupňov Celzia. Žemle si prekrojíme tak, že odrežeme vrch a vnútro vydlabeme. Zvnútra žemličky potrieme rozpusteným maslom, do ktorého pokojne môžete pridať cesnak alebo bylinky. Z ingrediencií, ktoré máte doma, si pripravte zmes a naplňte ňou žemle. Aby to všetko pekne držalo spolu, do každej žemle môžete pridať trochu rozšľahaného vajíčka. Žemle dajte do rúry a pečte približne 10 až 12 minút. Potom plech zakryte alobalom a pečte ďalších 15 minút. Žemličky sú najlepšie ešte teplé a verte mi, ani sa nenazdáte a budú fuč. Skvelý tip napríklad aj na dnešnú večeru. Dobrú chuť.

zemle3
perfectingthepairing.com

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), perfectingthepairing.com

Najnovšie články