Žemle prerezala, vydlabala, a jej návšteva si oblizovala všetky prsty


Túto kategóriu receptov máte veľmi radi, a teda do nej pribudne ďalší. Rýchly, jednoduchý a fajnový. Základom sú žemle a náplň je už plne vo vašej réžii. Ja mám pre vás inšpiráciu, no pokojne si tento recept môžete pretvoriť a vymyslieť niečo ešte originálnejšie.

zemle1
perfectingthepairing.com

Budete potrebovať:

žemle

rozpustené maslo

paradajky

cibuľka

cesnak

špenát

rôzne druhy syrov

šunka alebo slaninka

vajíčko

šampiňóny

soľ, korenie

bylinky

Postup:

zemle2
perfectingthepairing.com

Rúru si predhrejte na cca 180 stupňov Celzia. Žemle si prekrojíme tak, že odrežeme vrch a vnútro vydlabeme. Zvnútra žemličky potrieme rozpusteným maslom, do ktorého pokojne môžete pridať cesnak alebo bylinky. Z ingrediencií, ktoré máte doma, si pripravte zmes a naplňte ňou žemle. Aby to všetko pekne držalo spolu, do každej žemle môžete pridať trochu rozšľahaného vajíčka. Žemle dajte do rúry a pečte približne 10 až 12 minút. Potom plech zakryte alobalom a pečte ďalších 15 minút. Žemličky sú najlepšie ešte teplé a verte mi, ani sa nenazdáte a budú fuč. Skvelý tip napríklad aj na dnešnú večeru. Dobrú chuť.

zemle3
perfectingthepairing.com

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), perfectingthepairing.com

Viac rýchlych a netradičných receptov nájdete TU.


Komentáre

komentárov

'); // za telo článku vlož sitelement zónu //content_block.insertAdjacentHTML('afterend',''); // zavolaj sitelement async script //(function(d, t) { var g = d.createElement(t), s = d.getElementsByTagName(t)[0]; g.src = 'https://ad.sitelement.sk/www/delivery/asyncjs.php'; s.parentNode.insertBefore(g, s);}(document, 'script')); }]); _adform.push([vastOrPmpId+'.pmp.success', function() { // použi na testovanie //console.log('great success!'); }]); _adform.push([vastOrPmpId+ '.ad.ready', function() { // použi na testovanie //console.log('ad is ready'); }]); })(window, document, (Adform = window.Adform || {}));