Mäsový závin s lístkovým cestom: Skvelý a rýchly recept na slaný závin, na ktorom si moja rodina pochutnáva už niekoľko rokov

Lucia Mužlová

Ak chcete skúsiť niečo tak trochu nezvyčajné, určite vyskúšajte tento extra rýchly recept. Príprava kysnutého cesta je zdĺhavá a premýšľať, čím ho naplniť, nás tiež niekedy nebaví. Navyše, ak sa ponáhľate a nechcete v kuchyni stráviť prinajmenšom dve hodiny, tento recept musíte vyskúšať. Tento mäsový slaný závin s lístkovým cestom je to „pravé orechové“ pre každého.

zavin3
mytaste.hu

Budete potrebovať:

1 kg mletého mäsa

6 uvarených vajíčok natvrdo

soľ a korenie

majorán

bazalka

petržlen

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

1 vajíčko

500 gramov lístkového cesta

Postup:

Najskôr si v miske vymiešame a ochutíme mleté mäsko. Pridáme k nemu soľ, korenie, vajíčko, opraženú cibuľku, sušenú bazalku, sušený majorán a trošku petržlenovej vňate.

Na pomúčenej doske si rozvaľkáme lístkové cesto. Cesto by malo byť hrubé približne ako bruško vášho palca čiže max 2 centimetre a vaľkajte do tvaru obdĺžnika.

zavin1
receptkiraly.hu

Do stredu cesta dáme mäsovú náplň a na mäso poukladáme 6 uvarených vajíčok. Na dlhších stranách cesta urobíme šikmé rezy cca 2 centimetre smerom ku kraju, aby vznikli prúžky. Aby sme mäsový závin uzavreli, preložíme jednotlivé prúžky cez seba a vznikne nám pletenka, resp. závin. Ak vám ostane cesto, pokojne závin ozdobte.

Závin potrieme vajíčkom, uložíme ho na papier na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia. Pečieme približne 40-45 minút do zlata. Závin necháme pred podávaním aspoň 5 minút vychladnúť. Dobrú chuť.

zavin2
konyhabirodalom

Pozri tiež: Recept na najlepšie lístkové cesto od mojej mamy, ktoré máte hotové už za 10 minút a pečivo s ním chutí božsky

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), receptkiraly.hu

Najnovšie články