Lyžička škorice rozmiešaná v mede je hotovým prírodným zlatom! Už od detstva sa u nás traduje tento liek z prírodnej lekárne


Studená zmes medu a škorice je síce trochu silná káva, no v boji proti rôznym zdravotným ťažkostiam je dokonalým prírodným liekom. Nie nadarmo sa o škorici a mede hovorilo už v dávnej minulosti a ľudia tieto produkty využívali na liečebné účely už celé stáročia dozadu.

pexels.com

Sú fantastickou prírodnou bombou aj jednotlivo, no ich kombinácia účinky niekoľkokrát znásobuje. Esenciálne oleje škorice a medové enzýmy sú kvalifikované ako antimikrobiálne potraviny so schopnosťou zastavovať rasť baktérií a húb. Okrem toho účinne potlačia a vyliečia chrípku, prechladnutie, boľavé hrdlo, výtoky z nosa, či dokonca podráždenú žalúdočnú sliznicu. Výborne sa hodia ako doplnková liečba pri zápaloch močového mechúra a močových ciest, na znižovanie krvného tlaku, ale aj pri artritíde, plynatosti a dehydratácii.

Nepoznajú hranice

Zmes škorice a medu je dodnes považovaná v ľudovom liečiteľstve, či alternatívnej medicíne za stopercentne účinnú. Jednu čajovú lyžičku zmiešajte so štvrť lyžičkou čistej mletej škorice a nechajte trochu postáť. Potom celú zmes zjedzte. Ak si chcete uľaviť od kašľa, pridajte do zmesi štipku morskej alebo himalájskej soli. Takúto zmes konzumujte aspoň trikrát denne. Obe zložky pôsobia antibakteriálne a antivírusovo.

pexels.com

Pomôže aj diabetikom

Škorica je známa svojimi vlastnosťami podporujúcimi inzulín. Táto vlastnosť spočíva v polyméroch schopných zvyšovať aktivitu inzulínu až 20-násobne! Diabetici a ľudia trpiaci vyššími hladinami cukru v krvi by mali takúto zmes konzumovať aspoň raz denne. Ak vás cukrovka ešte nenapadla, no máte ju v rodine, môžete jej predísť aj takýmto spôsobom. Nedávno publikované štúdie a výskumy dokázali, že škorica nielenže pomáha v boji s cukrom, ale aj s pečeňou, obzvlášť pri závislých alkoholikoch alebo u ľudí často požívajúcich alkoholické nápoje.

pexels.com

Pre milovníkov sladkej kávy

Milovníci kávy by sa rozhodne mali pozastaviť nad tým, čím si svoju každodennú šáločku osladia. Ak si totiž pridáte do kávy med namiesto cukru a následne vypijete hoci aj malý pohárik vody, nehrozia vám žiadne riziká spojené s dehydratáciou. Okrem toho bude vaša kávička oveľa zdravšia a jej chuť sa zvýrazní. Nie nadarmo si Taliani do povestného piccola pridávajú peknú lyžičku medu. Okrem toho, že ich nabudí energiou, majú aj postarané o kvalitnú a výraznú chuť dokonalej kávy, akú dokážu oceniť iba najväčší fajnšmekri. A tými teda talianski milovníci rozhodne sú!

pexels.com

Aké máte s medom a škoricou skúsenosti vy? Dajte nám vedieť v komentároch.

Pozri aj: Zistite svoj typ pozadia a oblečte si to, čo sa vám najviac hodí. 4 základné typy a muži budú váš zadok obdivovať

zdroj: babskeveci.sk (M), deeprootsathome.com

Viac článkov o zdraví nájdete TU.


Komentáre

komentárov